11:31 15.05.2013

У Харкові до Дня міста планують відкрити пам'ятник Висоцькому та скеледром

2 хв читати

Пам'ятник легендарному поетові, виконавцеві та акторові Володимиру Висоцькому та скеледром у вигляді арки біля Палацу спорту в Харкові заплановано відкрити до Дня міста, який відзначають 23 серпня.

"Сподіваємося, що до Дня міста і альпіністи підготуються, і пам'ятник буде готовий», - сказав журналістам у вівторок головний архітектор Харкова Сергій Чечельницький.

За його словами, пам'ятник вже відливають з бронзи, а готовність скеледрому становить близько 70%.

"Там такий клас! Скеледром вже зроблено відсотків на 70. Поки що він не обшитий, але виглядає чудово Там вже залито фундамент під пам'ятник. Сам пам'ятник Висоцькому зараз вже відливають з бронзи, - сказав С. Чечельницький.

В.Висоцький виступав у Палаці спорту в Харкові в травні 1979 У травні 2006 року біля Палацу спорту було встановлено пам'ятний знак. Встановити пам'ятник планували до 70-річчя В. Висоцького, у січні 2008 року, проте пам'ятник не було встановлено через відсутність фінансування.

У липні 2011 р. міський голова Харкова Геннадій Кернес пообіцяв, що пам'ятник В.Висоцькому буде встановлено. У липні 2012 р. на конкурсі було обрано кращий ескіз-ідею пам'ятника - роботу харків'ян Віктора Лівшиця та Олександра Демченка, які запропонували встановити скульптуру В.Висоцького з гітарою на тлі зім'ятого листа, на якому будуть вірші, можливо, написані почерком поета. На аркуші також зображено дружину поета, Марину Владі, і місце його роботи - знаменитий театр на Таганці.

Скеледром у формі арки буде розташовано на невеликій відстані за пам'ятником В.Висоцькому, він матиме вигляд своєрідного обрамлення монумента.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА