10:55 17.05.2013

Державна санiтарно-епiдемiологiчна служба перевiрить дитячi оздоровчi установи

2 хв читати

Генеральна прокуратура вимагає вiд Державної санiтарно-епiдемiологiчної служби перевiрити дитячi оздоровчi установи

Про це йдеться у вимозi заступника Генерального прокурора України Вiктора Войцишена на адресу голови Державної санiтарно-епiдемiологiчної служби України Пономаренка.

Як повiдомляє вiддiл зв'язкiв iз засобами масової iнформацiї Генеральної прокуратури України у документi зазначається, що протягом лiтнього сезону заплановано охопити оздоровчими послугами майже три мiльйони дiтей, яким, вiдповiдно до норм українського законодавства, гарантовано право на безпечнi для їхнього життя та здоров'я умови перебування в закладах оздоровлення та вiдпочинку.

Тому, у зв'язку з початком лiтнього сезону оздоровлення та вiдпочинку дiтей, дотримання вимог санiтарного законодавства в дитячих здравницях потребує посиленої уваги органiв державної санiтарно-епiдемiологiчної служби.

"Як показали перевiрки минулих рокiв, майже в кожному третьому оздоровчому закладi виявляються суттєвi порушення санiтарних епiдемiологiчних норм", - йдеться в документi.

Зокрема, поширеними були факти вiдкриття дитячих закладiв без погодження з органами державної санiтарно-епiдемiологiчної служби, а також за вiдсутностi безпечних умов перебування в них дiтей.

"Крiм цього вказуються й iншi порушення, що стосуються органiзацiї харчування дiтей та недотримання санiтарно-гiгiєнiчного режиму на харчоблоках дитячих установ. Такi випадки виявлено у закладах оздоровлення та вiдпочинку Запорiзької, Донецької та Рiвненської областей", - зазначає прес-служба.

Для запобiгання поширенню харчових отруєнь, iнфекцiйних захворювань в документi вiдзначається необхiднiсть вжиття невiдкладних заходiв щодо посилення санiтарного нагляду в дитячих оздоровчих закладах.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок обстрілу Степногірська Запорізької області постраждали 3 людини - голова ОВА

Нам потрібна максимальна присутність на Саміті миру лідерів Заходу й Глобального Півдня - зустріч Єрмака з президентами Євроради та Єврокомісії

Війська РФ за минулий день здійснили 37 обстрілів 10 громад Сумської області, одна людина загинула, одна поранена

Блінкен не виключає можливості зустрічі Зеленського і Байдена протягом наступних тижнів

Блінкен не виключає нових санкцій проти компаній КНР за підтримку ОПК Росії

Кулеба: Кожна затримка в постачанні зброї призводить до невдач на фронті

Стефанчук і Ердоган обговорили звільнення військовополонених і цивільних, утримуваних РФ

Фіцо перебуває в критичному стані

Окупанти завдали удару по Полтавщині двома ракетами, постраждалих немає - голова ОВА

Парламент Естонії підтримав закон про використання заморожених активів РФ на користь України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА