09:30 21.05.2013

Позиція Тимошенко у справі "ЄЕСУ" незмінна - захисник

3 хв читати

Позиція екс-прем'єра Юлії Тимошенко щодо її участі в суді про фінансові зловживання корпорації "Єдині енергетичні системи" (ЄЕСУ) не змінилася, повідомив захисник екс-прем'єра Сергій Власенко.

"Її позиція не змінилася. Юлія Володимирівна подала суду низку клопотань, зокрема, клопотання про закриття кримінальної справи у зв'язку з відсутністю складу злочину, оскільки цю справу вже закривала Генеральна прокуратура, і законність закриття у зв'язку з відсутністю складу злочину в діях Тимошенко підтверджував Верховний Суд. Юлія Володимирівна вимагає, щоб суд розглянув це клопотання на цій стадії за її відсутності", - сказав С.Власенко кореспонденту агентства "Інтерфакс-Україна".

Він не уточнив, які ще клопотання подавала Ю.Тимошенко. "Якщо буде задоволено клопотання про закриття кримінальної справи, то решта не має сенсу", - сказав С.Власенко.

Також захисник екс-прем'єра спростував заяву Державної пенітенціарної служби України про те, що Ю.Тимошенко не поінформувала про свою позицію керівництво Качанівської виправної колонії.

"Це брехня. Позицію Юлії Тимошенко викладено й передано Колпащикову (начальник Качанівської виправної колонії Ігор Колпащиков - ІФ) і судді Київського районного суду міста Харкова. В моїй присутності Юлія Володимирівна вручила відповідну заяву представникам Качанівській колонії, аналогічну заяву направлено до Київського суду міста Харкова. Хочу зауважити, що насправді Юлія Володимирівна не зобов'язана інформувати Колпащикова ні про що. Не існує нормативного акта, який зобов'язував би Юлію Володимирівну писати на ім'я Колпащикова якісь заяви. Але при цьому вона пише такі заяви", - сказав С.Власенко.

Коментуючи заяву Державної пенітенціарної служби про те, що з боку Ю.Тимошенко "постійно лунають закиди нібито в протидії співробітників пенітенціарної служби в питаннях її доставки на судові засідання", С.Власенко наголосив, що екс-прем'єр наполягає на своєму етапування тільки на судові засідання з допиту свідків у справі про вбивство народного депутата Євгена Щербаня.

У рамках цієї справи екс-прем'єру висунуто обвинувачення за п'ятьма епізодами: організація заволодіння державними коштами в особливо великому розмірі в період 1997-1998 рр. шляхом незаконного отримання податку на додану вартість (ч. 3 ст. 27, ч. 5 ст. 191 КК); замах на заволодіння державними коштами в особливо великому розмірі в період 1997-1998 років шляхом незаконного отримання податку на додану вартість (ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 15, ч. 5 ст. 191 КК); несплата податку за підприємством ЄЕСУ (ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 212 КК); несплата прибуткового податку (ч.3 ст. 212 КК); скоєння злочину шляхом службового підроблення (ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 366 КК).

Попереднє засідання Київського райсуду Харкова у справі корпорації "ЄЕСУ", яку в 1995-1996 рр. очолювала Ю.Тимошенко, відбулося 19 квітня 2012 року. Ю.Тимошенко жодного разу не була присутньою на цих засіданнях. У рамках справи ЄЕСУ екс-прем'єру пред'явлено обвинувачення за п'ятьма епізодами.

Печерський районний суд Києва 11 жовтня 2011 року засудив Ю.Тимошенко до семи років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів із Росією у 2009 році. Вона відбуває покарання в Качанівській виправній колонії в Харкові з кінця грудня 2011 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА