10:17 21.05.2013

Засідання суду в справі "ЄЕСУ" свідчить про продовження політичних репресій - Власенко

2 хв читати
Засідання суду в справі "ЄЕСУ" свідчить про продовження політичних репресій - Власенко

Засідання суду у справі корпорації "Єдині енергетичні системи України" (ЄЕСУ), яку в 1995-1996 рр. очолювала екс-прем'єр України Юлія Тимошенко, свідчить про продовження і посилення політичних репресій в Україні, вважає захисник екс-прем'єра Сергій Власенко.

"Сьогоднішнє судове засідання, його продовження свідчать лише про одне: про те, що політичні репресії в Україні тривають. Їхній темп лише збільшується, і всі заяви Віктора Януковича (президент України Віктор Янукович - ІФ) про те, що він щиро хоче потрапити до Європейського Союзу, є нічим іншим, як прикиданням", - сказав С.Власенко журналістам перед початком засідання у справі "ЄЕСУ" у вівторок.

Він також наголосив, що для уникнення будь-яких спекуляцій Ю.Тимошенко в понеділок подала до Київського райсуду Харкова низку клопотань, які просить розглянути за її відсутності.

"Зараз буде засідання суду, ми все побачимо", - зазначив захисник.

Як повідомлялося, у вівторок о 10.00 у будівлі апеляційного суду Харківської області розпочинається чергове засідання Київського суду Харкова у справі про зловживання корпорації ЄЕСУ.

У рамках цієї справи екс-прем'єру висунуто обвинувачення за п'ятьма епізодами: організація заволодіння державними коштами в особливо великому розмірі в період 1997-1998 рр. шляхом незаконного отримання податку на додану вартість (ч. 3 ст. 27, ч. 5 ст. 191 КК); замах на заволодіння державними коштами в особливо великому розмірі в період 1997-1998 років шляхом незаконного отримання податку на додану вартість (ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 15, ч. 5 ст. 191 КК); несплата податку за підприємством ЄЕСУ (ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 212 КК); несплата прибуткового податку (ч.3 ст. 212 КК); скоєння злочину шляхом службового підроблення (ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 366 КК).

Попереднє засідання Київського райсуду Харкова у справі корпорації "ЄЕСУ", яку в 1995-1996 рр. очолювала Ю.Тимошенко, відбулося 19 квітня 2012 року. Ю.Тимошенко жодного разу не була присутньою на цих засіданнях. Вона також відмовляється від участі в судових засіданнях в режимі відеоконференції, посилаючись на те, що цього не передбачає стара редакція Кримінально-процесуального кодексу, відповідно до якої розглядається справа "ЄЕСУ".

Водночас Ю.Тимошенко неодноразово заявляла клопотання з вимогою закрити справу у зв'язку з відсутністю складу злочину. Суддя Костянтин Садовський, у свою чергу, заявляв, що це клопотання буде розглянуто на відповідній стадії процесу в присутності підсудної.

Печерський районний суд Києва 11 жовтня 2011 року засудив Ю.Тимошенко до семи років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів із Росією у 2009 році. Вона відбуває покарання в Качанівській виправній колонії в Харкові з кінця грудня 2011 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Удари українських дронів і повені призвели до зниження нафтоперероблення в РФ до 11-місячного мінімуму - ISW

На Донеччині за минулий день через обстріли поранені семеро жителів - ОВА

Кількість постраждалих унаслідок нічного обстрілу Харкова зросла до шести осіб

РФ вивела в Азовське море один бойовий корабель, у Середземному чергують три носії "Калібрів" - ВМС ЗСУ

Унаслідок нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено ЛЕП, без світла залишилася частина абонентів

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів один загиблий і п'ять поранених

Окупанти за добу понад 400 разів обстріляли Запорізьку область, застосувавши артилерію і 147 БПЛА

Сили оборони за добу ліквідували 880 окупантів та 43 артсистеми противника

Авіація Сил оборони за добу атакувала 17 районів скупчення сил РФ

На фронті за добу було понад 100 бойових зіткнень, на новопавлівському напрямку ЗС України відбили 24 атаки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА