20:00 21.05.2013

В Україні залишаються колишні проблеми у сфері релігії: дискримінація, майнові спори, посилення контролю влади - звіт Держдепу США

2 хв читати

Ситуація зі свободою віросповідання в Україні протягом останнього року не змінилася, зазначено в щорічному звіті Державного департаменту США про свободу віросповідання у світі за 2012 рік.

"Тенденція влади у сфері свободи віросповідання суттєво не змінилася протягом року. Місцева влада іноді стає на бік однієї зі сторін у спорах між релігійними групами", - йдеться в частині звіту, що стосується України.

Зокрема, йдеться про те, що найчастіше місцева влада стає на бік однієї зі сторін у майнових спорах, що стосуються релігійної власності, труднощі також спостерігаються під час реєстрації нових релігійних громад у деяких регіонах України.

Крім того, в доповіді йдеться про проблеми законодавства в релігійній сфері, зокрема, про ухвалення поправок до закону про релігії, які розширили державний контроль за релігійною діяльністю.

"Релігійні лідери зазначили, що уряд розробив і схвалив законопроект, не беручи до уваги їхньої позиції", - сказано в звіті.

У тексті йдеться також про наявність в Україні зловживань та соціальної дискримінації за ознаками релігійної приналежності та переконань. "До них належать випадки нападу, антисемітизм, антимусульманська дискримінація та дискримінація стосовно деяких християнських конфесій. Були також повідомлення про вандалізм щодо релігійної власності", - йдеться у звіті.

Згадуються також скарги релігійних груп на бюрократичні перешкоди під час оформлення українських віз релігійним діячам.

Як повідомлялося, у звіті Держдепу США про свободу віросповідання у світі за 2011 рік було зазначено, що в Україні не спостерігається тенденція до поліпшення захисту права на свободу віросповідання. Зокрема, йшлося про соціальні зловживання та дискримінацію за ознаками релігійної приналежності, переконань або практики. Згадувалися і випадки антисемітизму, антимусульманської дискримінації, а також дискримінації стосовно деяких християнських конфесій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА