11:11 22.05.2013

Секретар Київради наразі не має наміру закривати нинішню сесію

2 хв читати
Секретар Київради наразі не має наміру закривати нинішню сесію

Нинішнє засідання Київської міської ради не буде останнім, заявила секретар Київради Галина Ґерега.

"Сесію сьогодні я закривати не буду. Якщо вона не закриється, то це не останнє засідання", - заявила Г. Ґерега на брифінгу перед засіданням Київради в середу.

Вона наголосила, що зараз депутати Київради працюють у звичайному режимі і продовжують наповнювати порядок денний для наступного пленарного засідання.

Водночас секретар Київради не назвала цієї дати.

Вона також зазначила, що депутати "не поспішають йти у відпустки" і продовжують перебувати на робочих місцях.

Г.Ґерега наголосила, що Київрада працюватиме відповідно до законодавства, незважаючи на те, що її повноваження завершуються 25 травня.

Вона наголосила, що Київрада зі свого боку зробить все можливе, щоб вибори були призначені, зокрема, направила до Верховної Ради звернення.

"Яким буде рішення Верховної Ради і Конституційного Суду, таке рішення Київрада і виконає", - сказала Г. Ґерега.

Водночас з ранку перед будівлею Київради відбуваються мітинги, учасники яких нагадують, що повноваження Київради завершуються 2 червня. Так, активісти поставили розтяжку із написом "Цій Київраді залишилося 11 днів".

Як повідомлялося, 25 травня 2008 року в Києві відбулися позачергові вибори депутатів міськради та міського голови. Згідно з чинною Конституцією, термін повноважень депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів становить 5 років.

Л.Черновецький, обраний на цих виборах мером столиці, 1 червня 2012 року написав заяву про відставку, і 12 липня 2012 року Київрада узяла до відома факт дострокового припинення його повноважень.

2 квітня поточного року Верховна Рада не змогла ухвалити постанову про призначення місцевих виборів у Києві на 2 червня, оскільки її не підтримала фракція Партії регіонів, яка заявила, що до рішення Конституційного Суду з цього приводу розглядати це питання не варто.

19 березня до КС надійшло подання 48 народних депутатів від провладної більшості про офіційне визначення низки положень Конституції і закону про місцеві вибори з приводу виборів у Києві. КС відкрив провадження за цим поданням 29 березня і розпочав розгляд справи 11 квітня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС може призупинити отримання консульських послуг для чоловіків мобілізаційного віку в закордонних дипломатичних установах - Кулеба

Україна має найвищу готовність воювати за свою країну серед європейських країн - 62% - опитування СГ "Рейтинг" у співпраці з Gallup Int.

БЕБ заявляє про ухилення відомим онлайн казино від сплати понад мільярда грн податків

ДП "Документ" припинило видачу документів у закордонних підрозділах

Пред'явлена підозра про заволодіння держземлями стосується спору семирічної давнини між держпідприємствами та фізособами - міністр агрополітики

Військовозобов'язаний помер від епілептичного нападу дорогою до навчального центру на Закарпатті

Уночі окупанти застосували нову тактику атаки БПЛА - ПС ЗСУ

Литва передала Україні бронетранспортери M577

Волонтери ТЧХУ допомагають постраждалим в Одесі від російської атаки "шахедами"

У Харкові затримали охоронця ТРЦ, який коригував ворожі удари по місту й хотів навести окупантів на базу спецпідрозділу ГУР

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА