19:44 22.05.2013

Активістка FEMEN влаштувала акцію протесту в соборі Паризької Богоматері

2 хв читати

У соборі Паризької Богоматері в середу відбулася акція руху FEMEN у зв'язку з публічним самогубством публіциста Домініка Веннера і проти проявів фашизму в Європі, повідомляється на сайті руху.

На грудях оголеної до пояса активістки був напис англійською мовою "Фашизме, гори в пеклі", а на спині - "На геїв уповаємо". Ці самі гасла дівчина вигукувала в соборі.

Активістка тримала іграшковий пістолет, який приставляла до рота, вдаючи, що має намір вчинити самогубство.

"FEMEN закликає весь європейський нацизм в особі всіх своїх недогітлеров і півмуссоліні наслідувати приклад ультраправого старого Веннера й негайно накласти на себе руки", - йдеться в повідомленні.

"Поспішайте, на жертовному вівтарі Нотр-Дам де Парі не так багато місця!", - закликають активістки.

Рух також закликає засудити публіциста Домініка Веннера, який напередодні вчинив самогубство в соборі на очах у багатотисячного натовпу, й "подати до суду на лідера французьких націоналістів Марину Ле Пен, котра гаряче підтримала цей публічний суїцид".

Акція FEMEN тривала кілька хвилин. На виході з собору дівчину затримала поліція. Після акції всіх відвідувачів вивели із собору Паризької Богоматері, і його закрили на 15 хвилин.

Як повідомлялось, у вівторок 78-річний есеїст Домінік Веннер учинив самогубство в соборі Паризької Богоматері, вистріливши собі в рот.

Д.Веннер, зокрема, брав активну участь у боротьбі проти легалізації у Франції одностатевих шлюбів. Раніше у вівторок він розмістив на своєму веб-сайті статтю на цю актуальну для жителів Франції тему.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА