20:24 22.05.2013

Регіонал Журавський: Профільний комітет ВР відхилив законопроект про заборону абортів, оскільки така заборона лише поглибить демографічну кризу

3 хв читати

Народний депутат від фракції Партії регіонів Віталій Журавський вважає, що впровадження заборони на аборт може призвести до поширення корупції в медичній сфері, внаслідок чого кількість штучних переривань вагітності тільки збільшиться.

Як повідомила прес-служба Партії регіонів у середу, тому саме з ініціативи В.Журавського Комітет Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності відхилив проект закону №2646-1 про заборону аборту, запропонованого народними депутатами від фракції "Свобода" Олександром Сичем, Русланом Марцинківим і Русланом Зеликом.

На переконання В.Журавського, заборона легальних абортів призведе до стрімкого зростання кількості кримінальних абортів, насильницької смертності новонароджених, сирітства, що в подальшому лише поглибить демографічну кризу.

"Це пов’язано не лише зі зростанням кількості самих підпільних абортів, а й необхідністю лікування чисельних ускладнень від таких абортів, що також є однією з основних причин вторинного безпліддя у жінок", - зазначив політик.

Він переконаний: введення заборони на аборт може призвести до поширення корупції в цій сфері, внаслідок чого кількість абортів лише збільшиться. "Питання покращення демографічної ситуації в країні має вирішуватися не тільки шляхом встановлення додаткових заборон у сфері штучного переривання вагітності (вирішення цього питання перебуває в морально-етичній площині, а не у сфері законодавчого регулювання), скільки шляхом системних соціально-економічних перетворень, спрямованих на покращення життя населення України", - додав В.Журавський.

"Зокрема, йдеться про дотримання законодавчо встановлених державних соціальних стандартів і державних соціальних гарантій, забезпечення умов для впровадження здорового способу життя, посилення заходів щодо підвищення ролі родини в суспільстві та її зміцнення, заохочення до народжуваності", - резюмував народний депутат.

Як повідомлялося, народні депутати фракції "Свобода" пропонують заборонити штучне переривання вагітності в Україні, а за проведення абортів, окрім випадків, передбачених законодавством, передбачити кримінальну відповідальність.

Відповідний законопроект зареєстровано на сайті Верховної Ради 5 квітня.

У пояснювальній записці парламентарі зазначають, що нині близько 1 млн подружніх пар в Україні безплідні, з них 868 тис. пар - у зв'язку з безплідністю жінки (причиною жіночого безпліддя у 80% випадків є аборт). За останні 20 років населення України зменшилося на 5 млн людей (із 52 млн до 47 млн).

"Якщо така демографічна динаміка триватиме, то через кількадесят років народ України складатиметься переважно з іммігрантів - вихідців з Азії. Однією з головних причин таких невтішних демографічних тенденцій є легальність аборту", - наголошують свободівці.

У зв'язку з цим депутати пропонують низку змін до Цивільного та Кримінального кодексів. Зокрема, КК пропонується доповнити статтею про кримінальну відповідальність за аборт, окрім випадків, передбачених законодавством, - карається позбавленням волі терміном від трьох до семи років із позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю терміном до трьох років.

За публічну пропаганду або заклик до аборту депутати пропонують карати штрафом розміром від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів (нині неоподатковуваний мінімум доходів становить 17 грн).

Свободівці також перераховують у законопроекті випадки, в яких допустиме штучне переривання вагітності: якщо вагітність становить загрозу життю вагітної жінки, наявність медичних показань щодо патології плода, несумісної з життям дитини після народження, доведених у судовому порядку фактів зачаття дитини внаслідок зґвалтування.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Верховний лідер Ірану про аварію президентського гелікоптера: жодних заворушень у країні не буде

Унаслідок ворожих обстрілів Вовчанська одна людина загинула, троє поранені

У Харківській області 20 травня оголошено Днем жалоби

Велика Британія передала Україні 80 ракет ППО, понад 1 млн боєприпасів, дрони та системи розмінування

Окупанти втратили на харківському напрямку 1,5 тис. особового складу і 263 одиниці техніки

На фронті найскладніша ситуація на сіверському напрямку, на краматорському і придніпровському атак стало менше

Окупанти завдали удару по Тягинці Херсонської області, поранено місцеву жительку

Графіки погодинних відключень введуть для всіх регіонів України в понеділок

ЗС України за минулий тиждень зміцнили позиції на Харківщині та ефективно протистоять ворогу під Часовим Яром

ЄС уважно стежить за ситуацією навколо приземлення вертольота президента Ірану - Мішель

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА