18:05 23.05.2013

У Києві стартував чемпіонат бригад екстреної медичної допомоги

2 хв читати
У Києві стартував чемпіонат бригад екстреної медичної допомоги

У Києві біля будівлі Київської міської державної адміністрації (КМДА) відбулося урочисте відкриття п'ятого Українського чемпіонату бригад екстреної медичної допомоги, повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я.

У відкритті чемпіонату взяв участь голова КМДА Олександр Попов, його заступник Віктор Корж, голова комісії з питань гуманітарної політики Київради Алла Шлапак, директор департаменту охорони здоров'я КМДА Віталій Мохорєв, головний суддя Українського чемпіонату бригад екстреної медичної допомоги Арсен Гудима.

Виступаючи на церемонії відкриття чемпіонату, міністр охорони здоров'я України Раїса Богатирьова заявила, що останнім часом робота "екстренки" перебуває в центрі особливої уваги держави, а питання доступної, оперативної та безкоштовної екстреної меддопомоги вийшло на національний рівень. "Мені приємно, що ми з вами, як професійне середовище, відгукнулися на заклик президента реформувати охорону здоров'я... Нам із вами важко долати ці випробування, але ми знаємо, що саме ви - локомотив цих звершень", - заявила вона учасникам змагань.

При цьому міністр висловила упевненість, що через три-п’ять років працівники сфери екстреної меддопомоги "стоятимуть на п'єдесталі пошани українського суспільства як першопроходці медичної реформи".

Після завершення урочистостей колона "швидких" рушила головною вулицею столиці в санаторний комплекс "Пуща-Озерна", де відбудуться змагання. Як зазначають у МОЗ, цього року чемпіонат має статус міжнародного, оскільки в змаганнях також беруть участь команди з Молдови, Польщі, Литви, Естонії та Словенії.

Загалом у п'ятому Українському чемпіонаті бригад екстреної (швидкої) медичної допомоги беруть участь 37 команд: 28 - представники українських державних закладів системи екстреної медичної допомоги, три команди приватних медзакладів і п'ять іноземних команд. До складу кожної команди входить лікар, два фельдшери або медичні сестри і водій.

"Мета проведення змагання - підвищити рівень професійної підготовки бригад швидкої допомоги, вдосконалити навички під час надання невідкладної допомоги", - йдеться в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський на зустрічі з представниками ПЦУ та УГКЦ: Головне - підтримка всіх наших людей, зміцнення наших воїнів і наближення української перемоги

Президент Словаччини: Трагедію в Україні необхідно зупинити, весь цивілізований світ має взяти в цьому участь

У прикордонних населених пунктах на Харківщині тривають активні бої - Синєгубов

Україна та Словаччина мають якомога більше інтегрувати свій підприємницький потенціал - Зеленський

Зеленський - словакам: Скепсис щодо планів Путіна існує доти, доки війна не приходить до тебе в дім

Критична фаза війни настане в найближчі два місяці - командувач Сухопутних військ ЗСУ

Окупанти посилили обстріли прикордоння, загинули два мирні жителі - Синєгубов

Ми потребуємо максимальної зосередженості друзів України, щоб прискорити постачання зброї, - Зеленський на зустрічі з Чапутовою

РФ розпочала нову хвилю наступу на харківському напрямку, наразі ми зупинили їх артилерією - Зеленський

Президент Словаччини Зузана Чапутова прибула до Києва з прощальним візитом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА