17:07 24.05.2013

Україна має переглянути підходи до діагностики та лікування діабету - думка

2 хв читати

Україна має переглянути підходи до діагностики та лікування цукрового діабету, що дасть змогу поліпшити якість життя хворих на діабет, вважає голова правління ПрАТ "Індар" (Київ), єдиного українського підприємства з повним циклом виробництва інсулінів, Любов Вишневська.

В інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" вона зазначила, що на сьогодні в Україні близько 1,3 млн офіційно зареєстрованих людей із цукровим діабетом, з яких близько 200 тис. осіб потребують інсуліну, що значно менше, ніж у країнах Європи, через низький рівень діагностування діабету в Україні.

"У країнах Європейського Союзу вважають, що правильніше призначити пацієнтам інсулін на більш ранніх стадіях захворювання, тоді людина довше зберігає власну підшлункову залозу. А в нас інсулінозалежних пацієнтів значно менше, оскільки в нас історично склалася інша ситуація", - сказала вона.

Водночас, за словами Л.Вишневської, "якщо змінити підходи до лікування, то кількість інсулінозалежних людей має протягом короткого часу збільшитися вдвічі. Відповідно, або витрати бюджету, які на 2013 рік становлять 630 млн грн, мають зрости до 1,3 млрд грн, або ціна інсуліну повинна буде знизитися вдвічі".

При цьому Л.Вишневська зазначила, що "Індар" готовий знизити ціни на інсуліни вдвічі, зберігаючи при цьому високу їх якість, але за умови збільшення обсягів виробництва".

Як повідомлялося, "Індар" планує у 2014 році розпочати виробництво інсуліну в Бразилії. Співпраця з Бразилією дає змогу "Індару" вийти на ринки країн МЕРКОСУР (Mercado Comu'n del Cono Sur - субрегіональний торгово-економічний союз, до якого входять Аргентина, Бразилія, Парагвай і Уругвай, асоційовані члени - Болівія і Чилі).

Крім того, "Індар" проводить переговори про співпрацю з Іраном, зареєстрував інсуліни в Таджикистані, Казахстані, Росії, Молдові, Ємені, а також узяв участь у тендері на постачання інсуліну до Іраку.

Як повідомлялося, ПрАТ "Індар" (Київ) у 2012 році скоротило чистий прибуток у 12,6 разу порівняно з 2011 роком - до 267 тис. грн, чистий дохід скоротився на 15,7% - до 108,082 млн грн, валовий прибуток зріс на 29% - до 45,527 млн грн.

У 2012 році держава повністю відновила контроль над підприємством, втрачений у 2008 році, коли держчастку 70,7%, що належала ДАК "Укрмедпром", було продано компанії Storke Holdings Limited (Беліз).

На кінець четвертого кварталу 2012 року 70,7% акцій підприємства належали ДАК "Укрмедпром", 21,1% - ПрАТ "ВДЦП".

ПрАТ "Індар" було створено за рішенням Кабінету Міністрів у 1997 році на базі Київського м'ясокомбінату. 70,7% його акцій належали державі в особі Фонду держмайна, 29,3% - ВАТ "Київський м'ясокомбінат".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА