12:06 25.05.2013

У Києві стартував III Книжковий арсенал за участю письменника Януша Леона Вишневського

2 хв читати

У столичному Мистецькому арсеналі відкрився III міжнародний фестиваль "Книжковий арсенал".

З 24 травня по 1 червня 2013 року в рамках фестивалю і книжкової виставки відбудуться поетичні читання, лекції, майстер-класи та дискусії, які об'єднають літературу й мистецтво.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", видавництва, і українські, і зарубіжні, представили на своїх стендах літературу різних жанрів.

Відкриття Книжкового арсеналу-2013 відбулось у п'ятницю ввечері за участю віце-прем'єра з гуманітарних питань Костянтина Грищенка, уповноваженого президента з прав дитини Юрія Павленка. Крім того, в перший день фестиваль уже відвідали спеціальний гість польський письменник Януш Леон Вишневський, літератори, публіцисти, видавці.

Як повідомляється в прес-релізі, розданому журналістам, на десяти майданчиках у Мистецькому арсеналі в рамках Книжкового арсеналу відбудуться сотні подій за участю 200 видавництв, книжкових проектів і міжнародних партнерів, відомих українських авторів. Зокрема, у спецпроекті фестивалю "Обмін речовин" проведуть публічні діалоги Оксана Забужко та Ігор Померанцев, Юрій Андрухович і Микола Рябчук, Віктор Неборак та Іван Малкович, Андрій Курков та Юрій Винничук, Борис Херсонський та Олександр Ройтбурд.

Низка заходів відбудеться за участю зарубіжних авторів.

У рамках фестивалю працюватиме інноваційний освітній проект для дітей і підлітків "Арсенал ідей" у форматі творчої лабораторії, яка поєднає мистецтво, науку, винахідництво та інновації. Як обіцяють організатори події, діти з вадами зору та слуху також зможуть узяти участь у заходах на "Арсеналі ідей".

Водночас на виставці представлено експозицію найкрасивіших дитячих книг із 40 країн світу "Білі ворони-2013".

Організатори також обіцяють любителям літератури особливу подію фестивалю - ніч Книжкового арсеналу, спецпроект "Серце темряви, поезії та музики", що, як очікується, продовжить святкування Дня Києва 25 травня.

У ніч на 26 травня українські автори у дворі Мистецького арсеналу читатимуть літературні тексти під музику, також на музичній сцені відбудеться шестигодинний фортепіанний марафон - твори композитора Філіпа Гласа виконає французький піаніст Ніколя Горват.

Крім того, на Книжковому арсеналі відбудеться благодійний збір книжок для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, онкохворих дітей, а також для дитячих лікарень.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВИБУХ У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ, ПОВІТРЯНІ СИЛИ ПОПЕРЕДЖАЛИ ПРО ЗАГРОЗУ ЗАСТОСУВАННЯ БАЛІСТИЧНОЇ ЗБРОЇ – ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

У регіонах РФ, які можуть бути вразливими для українських БПЛА, скасували паради до 9 травня - британська розвідка

Росіяни скинули 11 КАБ на правобережну частину Херсонської області - ОВА

Через обстріли РФ понад 260 абонентів у Миколаївській і Харківській областях залишилися без газу

Держприкордонслужба з наближенням Великодня фіксує чистий приплив в Україну

Заблоковано понад 2500 вебсайтів з азартними іграми - Офіс генпрокурора

На початку тижня в південно-східній частині України очікуються короткочасні дощі, грози

Британська армія може отримати на озброєння гіперзвукову ракету до 2030 року

Унаслідок обстрілу в Новій Слободі Сумської області пошкоджено 4 приватні будинки та ЛЕП - ОК "Північ"

Унаслідок обстрілів на Донеччині поранено двох людей - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА