13:37 28.05.2013

Уряд України ухвалив новий порядок працевлаштування іноземців та осіб без громадянства

1 хв читати

Кабінет Міністрів ухвалив новий порядок працевлаштування іноземців та осіб без громадянства в Україні, який передбачає захист українського ринку праці від некваліфікованої робочої сили, повідомляє Міністерство соціальної політики з посиланням на заступника директора департаменту праці та зайнятості Олега Прутенка у вівторок.

Згідно з повідомленням, постановою Кабміну "Питання видачі, продовження дії та анулювання дозволу на застосування праці іноземців та осіб без громадянства" передбачається видача платних дозволів на роботу в Україні, плата становить чотири мінімальні зарплати (з 1 січня 2013 року - 4588 грн).

Дозвіл іноземцям, за словами О.Прутенка, видаватиметься в разі відсутності безробітних відповідної кваліфікації на обліку в службі зайнятості.

У повідомленні також наголошується, що порівняно з попереднім порядком працевлаштування спрощується система видачі дозволів. Зокрема, кількість необхідних документів скорочується з 15 до восьми, час розгляду Державною службою зайнятості зменшено з 30 до 15 днів. Термін дії, як і раніше, - до одного року.

За прогнозом Держслужби зайнятості поточного року роботодавцям буде видано близько 8 тис. дозволів на використання праці іноземців та осіб без громадянства.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА