15:32 28.05.2013

Можливість лікування Тимошенко в Німеччині існує - Кузьмін

2 хв читати

У Генеральній прокуратурі України заявляють, що на сьогодні існує можливість відправлення екс-прем'єр міністра Юлії Тимошенко на лікування в Німеччину.

"Немає якихось законів, які категорично таку можливість виключали б, але це не таке просте питання, як вам здається. Для лікування її в Німеччині потрібні взаємні політичні міждержавні рішення. Але така можливість точно є", - повідомив перший заступник генпрокурора Ренат Кузьмін в інтерв'ю виданню "Форбс".

Відповідаючи на запитання про те, чи тривають переговори щодо лікування Ю.Тимошенко за кордоном, Р.Кузьмін відповів: "Я ж прокурор, моя справа не провадити переговори, а розслідувати злочини".

Крім того, він допустив, що президент Віктор Янукович може помилувати екс-прем'єра, проте мають завершитися всі судові розгляди її справ.

"Так, може. І президент у своєму виступі прямо заявив: для помилування засудженої Тимошенко необхідно спочатку закінчити розслідування і судовий розгляд усіх кримінальних справ стосовно неї", - наголосив Р.Кузьмін.

"А значить, звільнення засудженої Тимошенко можливе, але це виключне право президента, і умовою для помилування є закінчення всіх судових процедур", - зазначив перший заступник генпрокурора.

Як повідомлялося, 11 жовтня 2011 року Печерський районний суд Києва засудив Ю.Тимошенко до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів із Росією у 2009 році. Вона відбуває покарання в Качанівській виправній колонії в Харкові з кінця грудня 2011 року.

Захист неодноразово заявляв про проблеми зі здоров'ям іще під час її перебування в Київському СІЗО і вимагав обстеження незалежними медиками, оскільки Ю.Тимошенко не довіряє українським лікарям. Ю.Тимошенко 9 травня 2012 року перевели з колонії до Центральної клінічної лікарні №5 (Харків). Тактику та медикаментозне лікування екс-прем'єра в ЦКЛ №5 визначають німецькі лікарі з клініки "Шаріте" (Берлін).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА