10:41 29.05.2013

Керівництво JKX Oil&Gas попереджає акціонерів про пов'язані з Коломойським ризики

2 хв читати

Рада директорів британської нафтогазової компанії JKX Oil&Gas з активами в Україні та Росії пропонує акціонерам не підтримувати ініціативи щодо зміни керівництва, висуненої Eclairs Group співвласників ПриватБанку Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова та підтриманої Glengary Overseas Limited бізнесмена Олександра Жукова.

"Рада директорів вважає, що сторони, які співпрацюють, діють лише у своїх власних інтересах і не в інтересах усіх акціонерів", - зазначено в листі керівництва JKX у середу.

На думку ради директорів, бажання Eclairs Group та Glengary дестабілізувати JKX у ключовий момент розвитку компанії є опортуністичною спробою отримати контроль над її активами та радою, не сплачуючи премії іншим акціонерам.

Окрім того, нинішнє керівництво вважає, що через діяльність І.Коломойського та О.Жукова в Україні та Росії можуть потрапити під загрозу наявні комерційні відносини та відносини з державними органами JKX у цих країнах.

Як повідомлялося, Eclairs Group, якій належить 27,5% акцій JKX, 23 травня закликала інших акціонерів на зборах 5 червня змінити керівника Пола Девіса (Paul Davies) та комерційного директора Пітера Діксона (Peter Dixon) цієї компанії за збитки та падіння вартості. Найбільший акціонер зазначав, що за п'ять років JKX втратила 88% своєї вартості: її капіталізація впала з GBP838 млн до GBP100 млн, а ціна акцій - із 535,97 пенса до 58,75 пенса.

Цю пропозицію підтримав другий за величиною акціонер JKX, інвестиційна компанія Glengary з 11,45% акцій.

Значними пакетами акцій JKX володіють також Aberforth Partners LLP - 7,81% Interneft Ltd. - 6,62%, НАК "Нафтогаз України" - 5,8%, The Boston Company Asset Management - 4,81% та Norges Bank - 3,09%.

JKX Oil&Gas у 2012 році отримала чистий збиток $11,34 млн порівняно з $59,137 млн чистого прибутку роком раніше. Виручка компанії минулого року скоротилася на 14,4% - до $202, 86 млн, тоді як середньоденне виробництво впало на 8,4% - до 8,28 тис. boepd.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА