12:18 29.05.2013

У Києві склали перший трисекційний трамвай для швидкісної лінії

2 хв читати

Комунальне підприємство "Київпастранс" завершило складання першого трисекційного трамвая "Каштан" і доставило його з експериментального цеху в депо ім. Шевченка.

Як повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації, як тільки фахівці закінчать усі технологічні налаштування, трамвай вийде на лінію для випробувань, тому вже за місяць кияни зможуть оцінити зовнішній вигляд транспортного засобу. Після успішних тестових випробувань "Каштан" запустять на Борщагівську швидкісну лінію за маршрутом №3.

"Нові трамваї "Київпастрансу" - це оптимальний варіант поєднання комфорту, нових технологій та вартості, яка нас цілком задовольняє. Завдяки реалізації цього проекту ми не лише економимо значні суми, а й створюємо нові робочі місця, а в підсумку отримуємо якісний продукт. Надалі ми продовжуватимемо складати нові трамваї, проте якщо говорити про перспективу розвитку цього напряму, то необхідно виходити на партнерські відносини з відомими виробниками трамвайних вагонів, де є своя наукова і технічна база, які працюють за найсучаснішими технологіями", - зазначив голова КМДА Олександр Попов в ефірі програми "Столиця" на ТРК "Київ".

У прес-службі КМДА зазначили, що 40% підлоги нового трамвая має низький рівень, передбачено висувні пандуси для візків і спеціальне місце, куди можна прикріпити інвалідне крісло.

У вагонах встановлено систему кондиціонування, а для покращення умов роботи для водія передбачено окремий кондиціонер.

Також у цехах "Київпастранс" було розроблено спеціальну панель управління трамваєм. Встановлено й нову гальмівну систему, що дає змогу плавно рухатися та зупинятися фактично без застосування механічних гальм, що подовжує термін експлуатації вагону, а також на 40% економить електроенергію порівняно зі звичайними трамвайними вагонами.

Крім того, "Каштан" оснащено системою відеоспостереження та інформаційним обладнанням - моніторами та звуковими оповіщеннями про зупинки.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА