11:02 03.06.2013

У Запоріжжі відкрився Міжнародний кінофестиваль "Бригантина"

2 хв читати

У Запоріжжі урочисто відкрився 16-й Міжнародний кінофестиваль "Бригантина", у якому беруть участь кінематографісти з 12 країн світу, зокрема з України, Росії, Білорусі, Казахстану, США, Франції, Швеції та ін.

Як повідомляє кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", в неділю ввечері в Запорізькому музично-драматичному театрі ім. Магара зібралися кінематографісти з 12 країн світу, які привезли на 16-й Міжнародний кінофестиваль "Бригантина" 120 кіноробіт - художніх фільмів, короткометражних фільмів, а також телесеріалів.

Червоною доріжкою кінофестивалю пройшли зірки українських, російських і білоруських кіноекранів - Анатолій Кот, Анатолій Котенєв, В'ячеслав Гришечкін, Віктор Андрієнко, Володимир Талашко, Олександр Панкратов-Чорний та інші.

Крім того, в урочистому відкритті "Бригантини" взяли участь творчі делегації кінопродюсерів, режисерів, композиторів і сценаристів із країн-учасниць кінофестивалю.

Як зазначили організатори кінофоруму, "мета "Бригантини" - створення умов для співпраці національного кінематографа різних країн, а також привернення уваги громадськості до підтримки кінокультури України".

Золоті статуетки кінофестивалю "Бригантина-2013", який відбудеться в регіоні з 2 по 8 червня, буде вручено в номінаціях "найкращий фільм", "найкращий серіал", "найкраща режисура", "найкраща чоловіча роль" і "найкраща жіноча роль", "найкраща музика", "найкращий дебют" тощо.

Очолили журі іменитий кінорежисер і продюсер із Туреччини Айдін Сейман, народні артисти України Борис Савченко та Володимир Талашко.

Учасників фестивалю привітали представники запорізької влади, які зазначили, що кінофорум має позитивний вплив на інвестиційну привабливість регіону і є знаковою подією в культурному житті краю.

Кінофестиваль не обмежиться оцінкою конкурсних кіноробіт. У програмі "Бригантини" - творчі зустрічі діячів кіномистецтва в низці міст, районних центрів і сіл Запорізької області.

"Зоряні" учасники фестивалю побажали запорізькій "Бригантині" щасливого плавання і задумали бажання, щоб "фестивальні роботи дійшли до масового глядача".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський підписав законопроєкти про боротьбу з "чорним" зерном

Кабмін перенаправив 238,3 млн грн на будівництво фортифікацій на Харківщині

Графіки відключень е/е в середу діятимуть цілодобово - "Укренерго"

ВР ухвалила за основу законопроєкти Кабміну про реєстр установок на біопаливі та врегулювання питання розумних мереж - Мельничук

Кабмін визначив форму посвідчення, яке пред'являють під час вручення повістки

Кабмін скасував обмеження на бронювання фахівців із розмінування операторів протимінної діяльності

Порошенко рекомендує провести другий Саміт миру в Нью-Йорку в межах Генасамблеї ООН

Угорщина погодилася підтримати кандидатуру Рютте на посаду генсека НАТО

Рекордна кількість офіцерів-випускників цьогоріч поповнить Сили оборони України - Умєров

ВР ухвалила за основу законопроєкти про звільнення від ПДВ і митних платежів товарів для виробництва машин для розмінування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА