16:18 03.06.2013

Вартість послуг усіх нотаріусів із держреєстрації нерухомості буде обмежено - Укрдержреєстр

2 хв читати

Міністерство юстиції України розробило законодавчі зміни, які передбачають обмеження вартості послуг нотаріусів, зокрема приватних, наділених правом здійснювати державну реєстрацію нерухомого майна.

Як повідомляється в прес-релізі Державної реєстраційної служби України (Укрдержреєстру), відповідні зміни закріплені згідно із законопроектом "Про внесення змін до закону України "Про нотаріат" і спрямовані на огородження українців від неконтрольованого зростання цін на послуги нотаріусів.

"Ми отримуємо інформацію щодо суттєвої різниці вартості послуг нотаріусів, залежно від регіону. Українці не повинні переплачувати за послуги нотаріусів - це чітка позиція. Саме тому сьогодні Міністерство юстиції розробило зміни до законодавства, які передбачають обмеження вартості послуг нотаріусів, зокрема і приватних", - цитує прес-служба голову Укрдержреєстру Дмитра Ворону.

За словами Д.Ворони, згідно із законопроектом передбачається, що розміри ставок та порядок сплати нотаріального збору визначатиме Кабінет Міністрів України, а для соціально незахищених верств населення будуть встановлені пільги.

"З 1 січня цього року майже 7 тис. нотаріусів отримали право здійснювати державну реєстрацію нерухомого майна. Оскільки операції з нерухомістю відбуваються, насамперед, на вторинному ринку, то сьогодні майже 50% угод здійснюється саме нотаріусами. До кінця року цей показник зросте до 70%", - прогнозує голова відомства.

Крім того, Д.Ворона повідомив, що Укрдержреєстр розробив законопроект щодо надання нотаріусам повноважень щодо державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців.

В Україні створена Державна реєстраційна служба (Укрдержреєстр), до якої з 1 січня 2013 року перейшла від БТІ функція державної реєстрації прав на нерухомість, тоді як функція проведення техінвентаризації зберігається за БТІ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА