13:39 04.06.2013

Femen збирає пожертви на "туніських ув'язнених"

1 хв читати
Femen збирає пожертви на "туніських ув'язнених"

Феміністський рух Femen за допомогою Інтернету збирає кошти для звільнення з туніської в'язниці своїх активісток.

"Завдяки вашій допомозі нам вдалося зібрати 1750 доларів, щоб повернутися додому секстремісток FEMEN, ув’язнених у Тунісі, проте наразі не вистачає коштів для покриття витрат на судовий розгляд і повернення додому ще трьох бранок, необхідно терміново зібрати 1950 доларів для звільнення наших героїв: туніски Аміни, француженок Полін і Маргарити, німкені Жозефіни", - інформує сайт руху.

У повідомленні наголошується, що 5 червня "наших героїв звільнять, і ми терміново маємо вивезти їх з цієї варварської країни".

Як повідомлялося, наприкінці травня поліція столиці Тунісу заарештувала трьох активісток Femen, які оголила груди біля міністерства юстиції країни і вимагали звільнити активістку Аміну Сбуї.

А.Сбуї звинувачують у незаконному носінні балончика зі сльозогінним газом, її заарештували 19 травня, після того, як вона написала слово "Femen" на одній зі стін у місті Кайруан, де мав відбутися конгрес радикальних мусульман - салафітів. Обвинувачення передбачають до п'яти років тюремного ув'язнення, проте адвокат висловив впевненість, що її засудять максимум до на півроку.

Раніше А.Сбуї викликала в Тунісі широкий громадський резонанс, опублікувавши на своїй сторінці у "Фейсбуці" свої фотографії топлес. Згодом на її адресу стали надходити погрози з боку ісламістів.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА