19:19 04.06.2013

У Прем'єр-лізі наразі не вбачають підстав для скорочення кількості учасників чемпіонату України з футболу

3 хв читати
У Прем'єр-лізі наразі не вбачають підстав для скорочення кількості учасників чемпіонату України з футболу

Генеральний директор Об'єднання професійних футбольних клубів України "Прем'єр-ліга" Петро Іванов зазначає, що чемпіонат України в елітному дивізіоні й надалі розігруватиметься у форматі 16 команд.

"Розмови і пропозиції можуть бути різні, на сьогодні у нас система розіграшу чемпіонату на 16 команд. Ми сподіваємося, що ті моменти, які пов'язані з певними труднощами проходження атестації деякими клубами, буде улагоджено", - сказав він журналістам після завершення загальних зборів учасників УПЛ у Києві у вівторок, відповідаючи на запитання щодо можливості скорочення кількості команд у турнірі у зв'язку з фінансовими проблемами у низки українських клубів.

Коментуючи ситуацію з виключенням "Кривбасу" з числа учасників чемпіонату у зв'язку з невідповідністю фінансовим критеріям, П.Іванов зазначив, що якщо криворізький клуб остаточно позбавлять атестата, то його місце, згідно з регламентом, дістанеться ужгородській "Говерлі", що посіла 15-е місце. "Регламентом передбачено, що якщо команда, яка посіла в чемпіонаті місце, вище за 15-е, не може взяти участь у наступному чемпіонаті, то її місце займає команда, яка завершила сезон на 15-му місці", - пояснив він.

У свою чергу генеральний директор ФК "Дніпро" Андрій Стеценко вважає, що найкращим виходом із ситуації, що склалася в українському футболі, стало б зменшення кількості учасників національного чемпіонату до 12 команд. "Тому що буде дуже погано, якщо наступний чемпіонат розпочнеться у звичайному форматі, а через певну кількість турів команди почнуть зніматися зі змагань, як це постійно відбувається у нас у Першій лізі", - сказав він.

На його думку, ідеальним для нинішньої ситуації був би чемпіонат із 12 командами, які зіграли б два кола, а потім розбилися на дві шестірки, одна з яких боролася б за нагороди, а друга - за виживання. "Це поки що не обговорюється, тому що, як я розумію, і керівництво Федерації футболу України, і Прем'єр-ліги за те, щоб зберегти нинішній формат змагань. Я думаю, що час сам дасть відповіді на ці запитання", - додав А.Стеценко.

Заступник генерального директора київського "Динамо" Сергій Мохник вважає, що зменшення кількості команд у чемпіонаті України може призвести до деградації розвитку футболу в окремих регіонах. "Я вважаю, що коли ми щось зменшуємо, то потім дуже складно буде назад збільшити", - зазначив він.

На загальних зборах учасників Прем'єр-ліги до її складу на сезон 2013-2014 роки було прийнято клуби, що посіли перші 13 місць у нещодавньому чемпіонаті України, а також переможець Першої ліги "Севастополь". Питання зі збереженням місця в еліті для "Кривбасу" або заміни його на "Говерлу" поки що залишається відкритим. Крім того, не зібрала поки що документів для отримання атестата алчевська "Сталь", що посіла друге місце в Першій лізі.

Як повiдомлялося, 31 травня Комiтет з атестацiї футбольних клубiв ФФУ ухвалив рiшення вiдкликати у ФК "Кривбас" (Кривий Рiг) атестат, який надає право участi у всеукраїнських змаганнях з футболу серед команд клубiв ОПФКУ "Прем'єр-лiга" сезону 2013/2014 роки у зв'язку з невiдповiднiстю вимогам фiнансових критерiїв. 4 червня "Кривбас" подав апеляцію на це рішення й оголосив про те, що переговори про подальше фінансування клубу ще тривають і можуть бути завершені найближчим часом.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Президент та перша леді у Славутичі відвідали гімназію та підприємство переселенців з Маріуполя

Глава Пентагону оголосив про виділення найбільшого пакета військової допомоги Україні - на $6 млрд

Втрати ЧАЕС унаслідок російської окупації сягнули 3 млрд грн - міністр Стрілець

Українська авіація за добу завдала ударів по 11 місцях скупчення окупантів

Умєров: На "Рамштайн-21" Україна закликала партнерів надати необхідне озброєння та обговорила питання логістики

Окупанти за добу завдали одного ракетного та 67 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

У Києві триває евакуація двох лікарень на вулиці Богатирській, по яких ворог анонсував можливий удар - Кличко

Глави МЗС України та Іспанії обговорили кроки щодо посилення української протиповітряної оборони

Зеленський доручив Кубракову опрацювати питання прямого залізничного сполучення "Славутич - Київ"

На авдіївському напрямку за добу відбито 23 атаки окупантів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА