11:13 06.06.2013

Настав час повернутися до реалізації програми використання ресурсів Чорного моря - Янукович

1 хв читати
Настав час повернутися до реалізації програми використання ресурсів Чорного моря - Янукович

Президент України Віктор Янукович вважає, що для подальшого розвитку України має великий потенціал Чорноморської регіон, який не лише є важливим перехрестям транспортних шляхів, а й має значні запаси енергетичних ресурсів.

"Настав час повернутися до реалізації програми використання ресурсів Чорного моря, яка була задекларована при створенні ОЧЕС (Організація чорноморського економічного співробітництва - ІФ) і набула ще більшої актуальності в умовах світової кризи", - йдеться у щорічному посланні президента України до Верховної Ради, оприлюдненому в четвер.

Водночас В.Янукович наголосив, що треба посилити екологічний аспект цієї організації, запровадити принципи екологічної відповідальності за наслідки економічної діяльності в регіоні.

Говорячи про ОЧЕС, президент України зазначив, що це - організація, яка посіла важливе місце в геоекономічній системі континенту, "яка стала однією з провідних платформ економічного співробітництва в регіоні та поза його межами".

У зв'язку з цим В.Янукович відзначив поступове розширення і поглиблення українсько-турецьких відносин.

"Ми цінуємо те, що розбудову стратегічного партнерства з Україною керівництво Туреччини розглядає як важливий складник загальних зусиль зі зміцнення зони миру, стабільності та сталого соціально-економічного розвитку в Чорноморському регіоні", - йдеться у зверненні глави держави.

В.Янукович наголосив, що Україна й Туреччина наближаються до створення зони вільної торгівлі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА