13:33 06.06.2013

Тимошенко не має наміру брати участь у суді у справі "ЄЕСУ" - захисник

2 хв читати
Тимошенко не має наміру брати участь у суді у справі "ЄЕСУ" - захисник

Позиція екс-прем'єра Юлії Тимошенко щодо її участі в розгляді справи "ЄЕСУ" в суді залишається незмінною, повідомив захисник екс-прем'єра Сергій Власенко.

"Позиція Юлії Володимирівни залишається незмінною. Вона подала відповідну заяву, в якій чітко зазначила, що неодноразово зверталася до суду з клопотаннями про закриття кримінальної справи, оскільки її вже закрила Генеральна прокуратура, і законність і обґрунтованість цього закриття підтвердили суди різних інстанцій, зокрема Верховний Суд", - повідомив С.Власенко агентству "Інтерфакс-Україна" в четвер.

Він також наголосив, що "для уникнення якихось спекуляцій" Ю.Тимошенко просить суд розглянути клопотання про закриття кримінальної справи, оскільки вона перебуває на стаціонарному лікуванні в Харкові.

С.Власенко також повідомив, що відповідну заяву подано й до Київського районного суду Харкова, який розглядає справу щодо "ЄЕСУ", і до Державної пенітенціарної служби.

У рамках справи "ЄЕСУ" екс-прем'єру висунуто обвинувачення за п'ятьма епізодами: організація заволодіння державними коштами в особливо великому розмірі в період 1997-1998 рр. шляхом незаконного отримання податку на додану вартість (ч. 3 ст. 27, ч. 5 ст. 191 КК); замах на заволодіння державними коштами в особливо великому розмірі в період 1997-1998 років шляхом незаконного отримання податку на додану вартість (ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 15, ч. 5 ст. 191 КК); несплата податку за підприємством ЄЕСУ (ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 212 КК); несплата прибуткового податку (ч.3 ст. 212 КК); скоєння злочину шляхом службового підроблення (ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 366 КК).

Попереднє засідання Київського райсуду Харкова у справі корпорації "ЄЕСУ", яку в 1995-1996 рр. очолювала Ю.Тимошенко, відбулося 19 квітня 2012 року. Ю.Тимошенко жодного разу не була присутньою на цих засіданнях. Вона також відмовляється від участі в судових засіданнях в режимі відеоконференції, посилаючись на те, що цього не передбачає стара редакція Кримінально-процесуального кодексу, відповідно до якої розглядається справа "ЄЕСУ".

Печерський районний суд Києва 11 жовтня 2011 року засудив Ю.Тимошенко до семи років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів із Росією у 2009 році. Вона відбуває покарання в Качанівській виправній колонії в Харкові з кінця грудня 2011 року.

Захист неодноразово заявляв про проблеми зі здоров'ям іще під час її перебування в Київському СІЗО і вимагав обстеження незалежними медиками, оскільки Ю.Тимошенко не довіряє українським лікарям. Ю.Тимошенко 9 травня 2012 року перевели з колонії до Центральної клінічної лікарні №5 (Харків). Тактику та медикаментозне лікування екс-прем'єра в ЦКЛ №5 визначають німецькі лікарі з клініки "Шаріте" (Берлін).

Наступне засідання у справі ЄЕСУ призначено на 7 червня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський із дружиною у Славутичі вшанували пам'ять ліквідаторів катастрофи на ЧАЕС

У Золотій Балці Херсонської області двоє постраждалих від атаки російського дрона - обладміністрація

Іспанія та Греція відмовилися передати Україні системи ППО - ЗМІ

Зеленський закликав на засіданні "Рамштайн" надати Україні далекобійну зброю, ППО та артилерію

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА