17:25 06.06.2013

Україні необхідно переглянути ліцензійні умови імпорту ліків - експерти

1 хв читати

В Україні необхідно розробити проект змін до ліцензійних умов імпорту лікарських засобів та привести їх у відповідність з європейськими практиками.

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в Американській торговельній палаті (АТП), таку думку висловили учасники семінару, що відбувся 31 травня за участю голови Державної служби України з лікарських засобів (Держлікслужби) Олексія Соловйова, представників Міністерства охорони здоров'я та Асоціації виробників інноваційних ліків (АПРАД).

Крім того, учасники семінару наголосили на необхідності перегляду наявної моделі державного контролю якості лікарських засобів для уникнення дублювання в системі контролю якості імпортних ліків.

"Щоб Україна могла отримати свою частку інвестицій, які щорічно спрямовуються на розвиток інновацій у фармацевтичній індустрії, національне законодавство має повністю відповідати найкращим світовим практикам. Регуляторна політика має бути прозорою та передбачуваною, забезпечувати рівні можливості для вітчизняних і міжнародних виробників, а не створювати зайвих перешкод для доступу українських пацієнтів до інноваційних ліків ", - зазначив президент АТП Хорхе Зукоскі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА