09:06 07.06.2013

У МОЗ думають над введенням санітарної авіації в деяких регіонах - Богатирьова

1 хв читати

Міністр охорони здоров'я України Раїса Богатирьова вважає за доцільне впроваджувати санітарну авіацію в деяких регіонах для забезпечення доступності екстреної медичної допомоги населенню, яке проживає на віддалених територіях.

"Ми думаємо і над санавіацією. Вінницька область, яка вчора звітувала, ... говорила, що вони використовують санітарну авіацію. І це виняток скоріше, ніж практика... Насправді в нас розроблено проект нормативних документів. Ми відвідали Польщу, вивчили всі деталі, як це зробити", - повідомила міністр журналістам у четвер у Києві.

Р.Богатирьова вважає за доцільне введення санавіації, зокрема, в Херсонській і Чернігівській областях. "Для таких регіонів, наприклад, як Херсонська, Чернігівська області, є певним виходом: забезпечення належною медичною допомогою тих, хто проживає в невеликих кількостях на віддалених територіях - це буде добре", - сказала вона.

Водночас міністр зазначила, що часто випадки несвоєчасного прибуття "швидких" пов'язані з заторами на дорогах. "У заторі як вони можуть їхати? Не можуть. Повітрям не літають", - сказала Р.Богатирьова.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА