13:37 10.06.2013

Максимальний рівень води на українській ділянці Дунаю очікують у 20-х числах червня

2 хв читати

Максимальний рівень води на українській ділянці Дунаю очікується в середині третьої декади червня, але це не призведе до серйозних негативних наслідків.

"Максимальний рівень води на українській ділянці Дунаю відзначатиметься десь в середині третьої декади червня. Максимальне значення рівнів води біля Рені становитиме 480-520 см, біля Ізмаїла - 320-360 см, біля Вилкового - 145-155 см", - повідомив директор Укргідрометцентру Микола Кульбіда на брифінгу в понеділок.

Він зазначив, що зростання рівня води порівняно з нинішніми відмітками найбільше буде біля міста Рені і становитиме 1,7-1,9 м, на інших постах його значення будуть меншими.

"Якихось катастрофічних ускладнень ситуації відповідно до цього прогнозу очікувати не варто, але все одно це буде високий паводок, і він призведе до певних проблем у портах Рені, додаткового навантаження на дамби та інші гідроспоруди", - зазначив М.Кульбіда.

При цьому він звернув увагу на те, що нині спостерігається лише незначне підвищення рівня води на українській ділянці Дунаю - на 5-10 см.

Говорячи про ситуацію на інших українських річках, М.Кульбіда нагадав, що 7-8 червня через випадання опадів спостерігалося проходження максимальних рівнів невеликих дощових паводків у верхів'я Прута, Дністра та його протоках, а також на деяких річках Закарпаття. Найбільший рівень підйому води становив до 60 см.

"Таким чином, вода проходила в межах русла і без особливих негативних наслідків. Сьогодні практично на всіх карпатських річках у нас спостерігається зниження рівнів води. Лише на Тисі в районі Чопу за останню добу рівень води піднявся на 58 см", - розповів він.

М.Кульбіда наголосив, що ситуація з підтопленнями на території України поступово покращується, але, як і раніше, зберігається досягнення небезпечних відміток у Волинській, Рівненській, Чернігівській областях.

При цьому затоплення заплавних територій щодоби зменшується на 10-20 см.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України в річницю депортації кримських татар: нові злочини Кремля стали можливими через безкарність винних у злочинах минулого століття

Зло геноциду пішло проти України, почавши з Криму - Зеленський у 80-ті роковини депортації кримських татар

У неділю в низці областей України очікуються короткочасні дощі та грози

ДБР повідомило про підозру директору ФСБ РФ Бортникову і ще 20 "фсбешним" генералам

До чотирьох осіб зросла кількість загиблих унаслідок учорашнього удару по Харкову - ОВА

Від нічних атак дронів РФ постраждали енергооб'єкти в Полтавській і Харківській областях - Міненерго

Україна і союзники часто мають різні погляди на закінчення війни - Зеленський

На Київщині за підтримки американського благодійника Хансена заплановано реалізувати низку проєктів із відновлення та підтримки ВПО

США, як і раніше, проти застосування Києвом американської зброї для ударів по території РФ - Білий дім

Мінреінтеграції у 80-ті роковини депортації кримських татар із Криму: Росія є наслідувачем цих злочинних практик

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА