15:46 10.06.2013

Громадянин Китаю викрадав дані банківських карток у Києві - міліція

2 хв читати

У травні працівники Подільського управління міліції спільно з Управлінням боротьби з кіберзлочинністю МВС України в м. Києві затримали чоловіка, який встановив на банкомат одного з провідних банків України скімінговий пристрій.

Як повідомляє відділ зв'язків із громадськістю УМВС України в Києві в понеділок, порушником закону є 43-річний громадянин КНР. Кіберзлочинця затримали на місці злочину, в момент зняття скімінгового пристрою з банкомата.

Під час огляду місця події правоохоронці виявили дві накладні пластикові панелі з електронним обладнанням, а в іноземця-скімера вилучили пристрій для зчитування інформації з платіжних карток і мініатюрну відеокамеру.

"Досудове розслідування встановило, що громадянин Китаю скоїв це кримінальне правопорушення з метою проведення незаконних дій із платіжними картками та доступу до банківських рахунків", - наголошується в повідомленні.

"Затриманому обрано запобіжний захід - арешт. Також з’ясовано, що кіберзлочинець діяв спільно з другим учасником. Наразі міліція розшукує спільника.

Досудове розслідування розпочато за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст. 200 Кримінального кодексу України - незаконні дії з документами та переказами, платіжними картками та іншими засобами доступу до банківських рахунків, обладнанням для їх виготовлення, а також ч. 3 ст. 190 - шахрайство, вчинене шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки.

Досудове розслідування триває.

Скімінговий пристрій - це електронний пристрій, що прикріплюється до отвору для введення картки в банкомат для зчитування персональної інформації з магнітної стрічки банківської картки клієнта. Також здійснюється відеофіксація введення ПІН-коду. Після цього злочинці мають доступ до карткових рахунків громадян.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

Столтенберг: У НАТО вже зібрали інформацію про наявні засоби ППО, зокрема Patriot, працюючи із союзниками над тим, щоб передислокувати ці системи в Україну

Швейцарія виділить 5 млрд франків на відновлення України

Рютте: Європейські країни, які мають Patriot, розглянуть власну потребу в цих системах із метою передачі їх Україні

Юрфірма "Ілляшев та Партнери" ініціювала антидемпінгове розслідування щодо імпорту в Україну сірників з Індії та Пакистану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА