16:57 10.06.2013

Прокуратура продовжує розслідувати факт отруєння "Корпус Груп Комтек" працівників "Інтерпайп Ніко-Тьюб"

3 хв читати

Нікопольська міжрайонна прокуратура Дніпропетровської області продовжує розслідування щодо ТОВ "Корпус Груп Комтек", яке допустило отруєння співробітників "Інтерпайп Ніко-Тьюб".

Як повідомляється в інформації прокурора Віктора Павлійчука у відповіді на запит агентства "Інтерфакс-Україна", 21 квітня поточного року в міжрайпрокуратуру надійшло повідомлення головного санітарного лікаря Нікополя, Орджонікідзе та Нікопольського району про те, що з 19 по 21 квітня у Нікополі зафіксовано кишкові інфекції у працівників "Інтерпайп Ніко-Тьюб".

У зв'язку з цим 21 квітня міжрайонний прокурор Нікополя вніс ці відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань із кваліфікацією "кримінальний злочин" згідно з ч. 1 ст.325 КК України (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням) і направив до слідчого відділу Нікопольського міськвідділу УМВС України в Дніпропетровській області для досудового слідства.

У рамках розслідування допитано 21 постраждалого, які в роздавальному пункті цеху №6 вживали плов із куркою, салат "Мімоза" та компот.

Постачання продуктів харчування здійснював "Корпус Груп Комтек", зареєстрований у Кривому Розі (Дніпропетровська обл.).

Відповідно до акта перевірок їдалень "Інтерпайп Ніко-Тьюб", причиною захворювань є сальмонельоз.

"Наразі тривають санітарно-медичні експертизи для встановлення ступеня тяжкості постраждалих, витребувано установчі документи "Корпус Груп Комтек", дано доручення для встановлення місця перебування особи, яка здійснювала доставку продуктів, проводиться вилучення документації в "Інтерпайп Ніко-Тьюб" щодо роботи їдальні цеху № 6", - повідомляється у відповіді прокуратури в понеділок.

Раніше міжнародна вертикально інтегрована трубно-колісна компанія (ТКК) "Інтерпайп" (Дніпропетровськ) повідомляла, що готує претензії щодо ТОВ "Корпус Груп Комтек" як несумлінного оператора їдальні, що допустило отруєння співробітників "Інтерпайп Ніко-Тьюб".

Голова профкому підприємства Анатолій Доброродний розкритикував роботу оператора їдалень: "Ми обурені тим, що, працюючи в нових відремонтованих їдальнях на новому сучасному обладнанні, підрядник допустив таку ситуацію".

Як наголошувалося в прес-релізі, постачальника продуктів замінять, також буде організовано харчування співробітників до вибору нового постачальника.

Про нинішню ситуацію агентство поки що не отримало інформації від групи "Інтерпайп".

Раніше також повідомлялося, що адміністрація ПАТ "ArcelorMittal Кривий Ріг" уклала договір із "Корпус Груп Комтек" на три роки про надання послуг із організації харчування. З штатного розкладу та організаційної структури комбінату буде виключено управління громадського харчування і торгівлі департаменту з персоналу штатною чисельністю 582 осіб.

Водночас профспілка "ArcelorMittal Кривий Ріг" виступила проти рішення адміністрації про виведення в аутсорсинг управління громадського харчування та торгівлі, оскільки, на її думку, порушується ст. 39 закону "Про зайнятість", такі дії ухвалено без консультацій із профкомом, всупереч чинному колдоговору і думці трудового колективу.

ТОВ "Корпус Груп Комтек" зареєстровано у 2007 році. Основна спеціалізація - діяльність їдалень на підприємствах і в установах. Його керівником є Павло Соколов.

Серед власників "Корпус Груп Комтек" - ТОВ "Річлінк Інвестмент Лімітед" (Кіпр) з 70-відсотковою часткою, ТОВ "Торговий дім Комтек" (Кривий Ріг) з 10-відсотковою часткою і фізособа-резидент - володіє 20-відсотковою часткою.

Компанія завершила 2011 рік із чистим збитком 220 тис. грн, чистий дохід становив 25,596 млн грн. За підсумками першого півріччя 2012 року чистий прибуток становив 514 тис. грн, чистий дохід – 25,229 млн грн.

Статутний капітал компанії становить 44 тис. грн.

На сайті російської компанії "Корпусгруп" (Москва) повідомляється, що вона надає спектр послуг в Росії, Україні та Казахстані. В Україні має філії в Кривому Розі, Донецьку, Маріуполі та Запоріжжі.

Офіційний курс на 10 червня - 7,9930 грн/$1.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США оголосили про новий пакет військової допомоги для України на $1 млрд

Міноборони України опублікувало основні новації в законі про мобілізацію, який набуде чинності 18 травня

Байден підписав закон про надання допомоги Україні

ВР має намір удосконалити законодавство про звернення

Лондон та Берлін мають намір співпрацювати для виробництва відновлюваної енергії у Північному морі

Сунак і Шольц заявили про спільну роботу над варіантами використання заморожених активів РФ

Генпрокурор підписав стандарт діяльності прокурорів із захисту інвестицій під час досудового розслідування

На все майно ексголови Верховного Суду Князєва накладено арешт - Мін'юст

ВР розширила компетенцію органів місцевого самоврядування в частині міжтериторіального та транскордонного співробітництва

"Укренерго": Ввечері буде застосовано обмеження енергопостачання для промспоживачів і бізнесу в усіх регіонах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА