18:26 11.06.2013

В. о. президента "Енергоатому" Кiма не було допущено в центральний офiс компанiї

2 хв читати

Виконувача обов'язкiв президента НАЕК "Енергоатом" Вiссарiона Кiма 10 червня ввечерi група невiдомих осiб не допустила в центральний офiс держпiдприємства, повiдомив виконавчий директор iз правового забезпечення генкомпанiї Геннадiй Барабаш журналiстам у вiвторок.

За його словами, на прохiднiй центрального офiсу компанiї перебували троє невiдомих, що представилися спiвробiтниками "внутрiшнiх органiв", але на прохання пред'явити документи не вiдреагували.

"Свої дiї невiдомi пояснили рiшенням Печерського суду мiста Києва про тимчасове усунення з обiйманої посади Вiссарiона Кiма. Таке рiшення суду дiйсно є, проте усунення людини з посади абсолютно не означає заборони на її перебування на робочому мiсцi. Нiяких юридичних пiдстав, нi у рамках кримiнально-процесуального, нi трудового законодавства для таких дiй просто не iснує. Так, вiдсторонений за рiшенням суду не може пiдписувати документи або ухвалювати рiшення з виробничих питань, але перебувати на своєму робочому мiсцi має повне право", - сказав вiн.

Г.Барабаш також повiдомив, що 11 червня планується провести прес-конференцiю, на якiй журналiсти зможуть отримати вiдповiдi на всi запитання, що цiкавлять їх.

Як повiдомлялося, В.Кiма усунено з обiйманої посади за рiшенням суду.

Ранiше в. о. начальника управлiння зв'язкiв з громадськiстю МВС України Сергiй Бурлаков повiдомив агентству "Iнтерфакс-Україна", що в. о. президента "Енергоатому" В.Кiму пред'явлено повiдомлення про пiдозру в перевищеннi службових повноважень.

У свою чергу генеральний прокурор України Вiктор Пшонка сказав агентству: "Слiдство веде мiлiцiя. Погоджено (повiдомлення про пiдозру - IФ). Сьогоднi якраз доповiдатимуть менi".

Обов'язки голови компанiї тимчасово виконує перший вiце-президент - технiчний директор Олександр Шавлаков.

Мiнiстр енергетики та вугiльної промисловостi Едуард Ставицький у понедiлок повiдомив журналiстам, що питання стосовно голови НАЕК може бути розглянуто на засiданнi Кабiнету Мiнiстрiв у середу, 12 червня.

"Не подав вiн у вiдставку, там робоче питання. В середу буде повна яснiсть", - сказав вiн.

В.Кiма призначили в. о. голови НАЕК розпорядженням Кабмiну №575-р вiд 20 серпня 2012 року.

"Енергоатом" є оператором усiх чотирьох дiючих АЕС України. Експлуатує Запорiзьку, Южно-Українську, Рiвненську та Хмельницьку станцiї з 15 енергоблоками, оснащеними водо-водяними енергетичними реакторами, загальною встановленою електричною потужнiстю 13,835 тис. МВт.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Найближчі дні в Україні будуть теплими, невеликий дощ пройде на сході країни

Керівнику "Київавтодору" висунуто підозру щодо збитків на ремонтах доріг у Києві

McDonald's планує відкриття ресторанів у Боярці, Гатному та Чабанах

В Одесі внаслідок обстрілів пошкоджено приміщення представництва омбудсмена

Окупанти припинили наступ у районі Авдіївки, відновили наступ на Часів Яр - ISW

Окупанти завдали ударів по Харкову та передмістю, без постраждалих

Нічна ракетна атака по Одесі здійснена ракетами "Іскандер М" - речник ПС ЗСУ

У Києві організують охорону місць богослужіння у Великодню ніч, комендантська година не зміниться - військова адміністрація

Окупанти за добу 7 разів обстріляли міста й села Донеччини, у Новоолександрівці й Калиновому загинули мирні жителі

В Україні встановили рекорд із наймасовішого розпису писанок майстрами з різних регіонів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА