20:30 11.06.2013

Суд не взяв під домашній арешт екс-мера Черкас Одарича

2 хв читати

Придніпровський райсуд Черкас зобов'язав екс-мера Черкас Сергія Одарича, підозрюваного в завданні збитків міському бюджету на загальну суму майже 600 тис. грн, з’являтися на першу вимогу слідчого.

Як повідомляє прес-служба С.Одарича, обласна прокуратура клопотала про взяття екс-мера під арешт, проте суд вирішив не обмежувати права його пересування. Адвокатам вдалося довести, що відсутні будь-які підстави. Суддя ухвалив рішення про те, що достатньо особистого зобов'язання з’являтися на перший виклик слідчого у справі.

"Я ніколи й не уникав спілкування зі слідчими, я, як і моя команда, зацікавлені у встановленні істини й ухваленні справедливого рішення у цій справі", - наводить прес-служба слова С.Одарича.

Як повідомлялося, 10 червня прес-служба прокуратури Черкаської області повідомила, що слідче управління прокуратури Черкаської області вручило письмову підозру колишньому меру міста Черкаси в завданні збитків міському бюджету на загальну суму майже 600 тис. грн.

Екс-меру пред'явлено підозру у вчиненні кримінальних злочинів, передбачених ч. 1, 2, ст. 172, ч. 2 ст. 364, ч. 3 ст. 382 Кримінального кодексу України (грубе порушення законодавства про працю, зловживання службовим становищем, невиконання судового рішення).

"Встановлено, що в результаті незаконних дій чиновника та невиконання ним рішень судів міському бюджету завдано збитків на загальну суму майже 600 тис. грн", - зазначено в повідомленні.

"Досудове розслідування триває, найближчим часом кримінальне провадження буде направлено до суду", - наголосили в прокуратурі.

Сам С.Одарич назвав свою відставку незаконною й оскаржив рішення міської ради в суді, а також відмовився віддавати печатку.

23 травня Соснівський районний суд ухвалив рішення відмовити екс-меру в задоволенні позову. А вже наступного дня прокуратура викликала С.Одарича на допит як підозрюваного.

Нині в. о. мера Черкас є депутат міськради від КПУ Віктор Білоусов. 29 квітня на сесії Черкаської міської ради його було обрано новим секретарем міськради замість Віктора Горкуна (фракція Партія регіонів).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА