09:37 12.06.2013

Кокс і Квасневський не обговорювали із захистом Тимошенко можливість виїзду екс-прем'єра на лікування до Німеччини - Власенко

3 хв читати

Представники Європейського парламенту (ЄП) екс-президент Польщі Александр Квасневський та колишній президент ЄП Пет Кокс під час свого візиту в Україну в травні не обговорювали із захистом екс-прем'єра Юлії Тимошенко можливість її вивезення на лікування до Німеччини, стверджує захисник екс-прем'єра Сергій Власенко.

"Вони проводили зустрічі, зокрема із захистом Юлії Тимошенко. Ми обговорювали питання, зміст яких, на жаль, я коментувати не можу. Але вони не стосувалися того питання, про яке ви говорите", - сказав С.Власенко у вівторок увечері в ефірі "5 каналу".

Він уникнув прямої відповіді на запитання, чи готова Ю.Тимошенко прийняти запрошення німецьких лікарів і переїхати на лікування до Німеччини.

"Для мене це питання на кшталт того, чи готова Юлія Володимирівна стати президентом України, якщо завтра Віктор Янукович відмовиться від своєї посади й запропонує її їй. На жаль, це не залежить від її волі", - сказав С.Власенко.

Також С.Власенко відмовився коментувати репліку ведучого про те, що, за неофіційною інформацією, чи поїде Ю.Тимошенко на лікування в Німеччину, нині залежить тільки від неї.

"Я не коментую неофіційної інформації, яка не відомо на чому заснована. На моє глибоке переконання, політичне переслідування Юлії Тимошенко в Україні цілком і повністю залежить від Віктора Януковича. У нього є всі конституційні повноваження, щоб припинити цю ганьбу для України і дозволити Україні підписати угоду про асоціацію (з Європейським Союзом - ІФ). Помилувати, перепомилувати, скасувати вирок у зв'язку зі знову виявленими обставинами, декриміналізувати статтю - все це в руках Віктора Януковича. У нього в руках ключ від європейської асоціації", - сказав С.Власенко.

Як повідомлялося, Печерський районний суд Києва 11 жовтня 2011 року засудив Ю.Тимошенко до семи років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів із Росією у 2009 році. Вона відбуває покарання в Качанівській виправній колонії в Харкові з кінця грудня 2011 року.

9 травня 2012 р. Ю.Тимошенко перевели з колонії до Центральної клінічної лікарні №5 (Харків). Тактику та медикаментозне лікування екс-прем'єра визначають німецькі лікарі з клініки "Шаріте" (Берлін).

П.Кокс і А.Квасневський стали спостерігачами від Європейського парламенту щодо судових процесів над екс-прем'єром України Юлією Тимошенко й розпочали роботу 11 червня 2012 року. Відповідних домовленостей було досягнуто між прем'єр-міністром України М.Азаровим і президентом Європарламенту Мартіном Шульцем.

Пізніше їхній мандат розширили: крім справ Ю.Тимошенко, вони також спостерігали за справами екс-міністра внутрішніх справ Ю.Луценка й колишнього тимчасового виконувача обов'язків міністра оборони Валерія Іващенка.

18 квітня доповідь місії обговорювали в Страсбурзі у рамках засідання Конференції президентів Європейського парламенту. Як повідомив президент ЄП Мартін Шульц, за підсумками дискусії було ухвалено рішення щодо продовження місії до вересня цього року.

Востаннє П.Кокс та А.Квасневський приїжджали в Україну 26-28 травня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Встановлено ще одного військового РФ, причетного до розстрілу цивільного авто в Гостомелі - прокуратура

Рада ухвалила закон про надання адмінпослуг українцям, зокрема за кордоном

Переговори про вступ України до ЄС мають розпочатися якнайшвидше - Мецола

Позиція Європарламенту буде значущою для оборонної підтримки України - Зеленський

Між рішенням партнерів про постачання Україні зброї та її потраплянням на фронт відстань уже не в кілометрах, а, на жаль, у тижнях і місяцях - Зеленський

Путін в інформаційному акваріумі й не має наміру зупинятися - Зеленський

Дрон СБУ вдарив по НПЗ у російській Башкирії, подолавши рекордні 1500 км - джерело

Зеленський призначив Залужного послом у Великій Британії

Будівництву НВМК у Гатненській громаді біля Києва протистоять, зокрема, проплачені люди - заступник директора

Дмитра Герегу знову призначено командувачем Сил підтримки ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА