09:02 13.06.2013

Туреччину непокоїть перспектива проходження танкерів зі СПГ через її протоки - посол

2 хв читати

Туреччина розуміє плани України у сфері диверсифікації джерел постачання енергоносіїв, але танкерам зі скрапленим природним газом (СПГ) для українського LNG-термінала краще шукати шлях в обхід турецьких проток, заявляє посол Туреччини в Україні Мехмет Cамсар (Mehmet Samsar).

"Ми розуміємо потребу України в диверсифікації джерел постачання енергоносіїв і підтримуємо Україну в цьому, але нас непокоїть небезпека перебування в наших протоках танкерів зі СПГ (для українського LNG-термінала - ІФ) для людей і навігації", - сказав турецький посол під час організованої Європейською Бізнес Асоціацією (ЄБА) спільно з ПРООН в Україні торговельно-інвестиційної місії "Туреччина-Україна" в середу в Києві.

"Ми не можемо наражати на небезпеку міста Туреччини. Вважаємо, що якщо танкери обходитимуть турецькі протоки - це буде найкращим рішенням", - сказав він.

Як повідомив заступник голови Держінвестпроекту Микола Стеблинський, питання співпраці між Україною і Туреччиною в проекті українського LNG-термінала планується розглянути під час 9-го засідання двосторонньої міжурядової комісії з торговельно-економічного співробітництва, запланованого на 25 червня в Анкарі. "Сподіваюся, що під час засідання сторони знайдуть компроміс із питань постачань енергоносіїв через територію Туреччини", - сказав він.

Раніше Україна й Туреччина також розглядали можливість співпраці в галузі будівництва LNG-термінала для прийому скрапленого газу на її території. Зокрема, восени 2012 року Туреччина пропонувала Україні побудувати новий термінал перед Мармуровим морем.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА