10:17 13.06.2013

Буріння другої свердловини на Харківщині в рамках СД Shell і "Укргазвидобування" затримується - Харківська ОДА

2 хв читати
Буріння другої свердловини на Харківщині в рамках СД Shell і "Укргазвидобування" затримується - Харківська ОДА

Початок буріння пошукової свердловини Ново-Мечебилівська-100 (Близнюківський район Харківської області) в рамках договору про спільну діяльність (СД) між Shell та ПАТ "Украгзавидобування" затримується орієнтовно на два місяці, повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов.

"Я думаю, що запізнення проекту десь на два місяці... Думаю, що протягом липня (буровий - ІФ) верстат вийде на майданчик на Ново-Мечебилівську-100", - сказав Ю.Сапронов журналістам у середу.

За його словами, наразі буровий верстат іще задіяний на іншій пошуковій свердловині.

"З огляду на те, що верстат - це основне обладнання, він дорогий, важкий, він іще не завершив роботу на першій свердловині Біляївській-400. На Ново-Мечебилівську-100 його потрібно перевезти. Сьогодні вже узгоджено всі маршрути руху негабаритного транспорту, й упорядковуються дороги, якими цей транспорт піде", - сказав Ю.Сапронов.

Як повідомлялося, Shell планує інвестувати близько $200 млн у рамках СД із "Укргазвидобуванням" у розвідку покладів газу в Харківській області.

Договір передбачає буріння трьох пошукових свердловин, розвідку й видобуток вуглеводнів в ущільнених пісковиках на площі близько 1,3 тис. кв. км.

У жовтні 2012 року в рамках СД було розпочато буріння першої свердловини "Біляївська-400" (Первомайський район, Харківська обл.).

Початок буріння другої свердловини очікувався у травні цього року.

"Укргазвидобування" є найбільшою газодобувною компанією країни, що забезпечує близько 75% загального видобутку газу в країні. До її складу, зокрема, входять два газопромислові управління (ГУ): "Шебелинкагазвидобування" та "Полтавагазвидобування". У 2011 році до складу цих ГУ ввійшли "Львівгазвидобування" і "Харківгазвидобування".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА