17:16 13.06.2013

"Бориспiль" занепокоєний пожежонебезпечною ситуацiєю на звалищах поблизу аеропорту

2 хв читати

Мiжнародний аеропорт "Бориспiль" (Київ) занепокоєний потенцiйною загрозою, що виникає в перiод лiтньої спеки, коли пiдвищується небезпека виникнення пожеж в безпосереднiй близькостi до аеродрому i термiналах на територiях, якi не належать аеропорту.

Як повiдомила прес-служба аеропорту, особливо небезпечними можуть бути пожежi на звалищах, розташованих у безпосереднiй близькостi до летовища, що порушує норми Повiтряного кодексу України i створює задимлення на аеродромi.

"Наразi аеропорт працює в штатному режимi, повнiстю гарантуючи безпеку польотiв i заходи протипожежної безпеки. Через ймовiрнiсть загоряння звалищ поблизу аеродрому вiдповiднi служби працюють у посиленому режимi", - йдеться в повiдомленнi аеропорту.

"Бориспiль" зазначає, що вiн робить все можливе для лiквiдацiї звалищ поблизу аеродрому з метою гарантування безпеки польотiв.

"Саме тому "Бориспiль" є учасником судового процесу за позовом Бориспiльської мiжрайонної прокуратури Київської областi про припинення роботи полiгону твердих побутових вiдходiв ТОВ "Еко-Сервiс", що розташований на вiдстанi близько 2 км вiд злiтно-посадкової смуги аеропорту", - зазначає прес-служба.

Аеропорт повiдомляє, що Господарський суд Київської областi згiдно з рiшенням вiд 20 березня 2013 року задовольнив вимоги прокуратури i аеропорту, проте у зв'язку з тим, що "Еко-Сервiс" подав апеляцiю, рiшення не набуло чинностi. Розгляд справи в порядку апеляцiї не призначено.

"Аеропорт здiйснює всi законнi дiї, спрямованi на виконання вимог законодавства, що передбачають вiдсутнiсть звалищ у радiусi 15 км навколо аеродрому для гарантування безпеки польотiв", - йдеться в повiдомленнi аеропорту.

"Бориспiль" є головними аеропортом країни. Забезпечує 65% пасажирських авiаперевезень України. Це єдиний аеропорт країни, звiдки здiйснюються трансконтинентальнi рейси.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА