19:40 13.06.2013

Уряд направив проект УРП щодо Олеської площі на погодження місцевій владі

2 хв читати

Кабінет Міністрів України на засіданні 12 червня вирішив направити проект угоди про розподіл продукції (УРП) щодо Олеської площі з компанією Chevron на погодження місцевій владі.

Про це повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості України Едуард Ставицький на Міжнародній бізнес-конференції "ABC: Україна і партнери" в Києві в четвер.

"Учора ухвалено рішення направити проект на погодження з місцевою владою Івано-Франківської та Львівської областей", - сказав він.

Як повідомлялося, посол США в Україні Джон Теффт у середині травня заявив, що переговори Chevron про видобуток сланцевого газу на заході України наближаються до укладення УРП.

На початку лютого поточного року Chevron провела інформаційні семінари для громадськості щодо видобутку сланцевого газу в чотирьох районах Івано-Франківської області.

Україна в 2012 році провела три конкурси на укладення угод про розподіл продукції (УРП): щодо Юзівської (Харківська та Донецька обл.), Олеської (Львівська та Івано-Франківська обл.) та Скіфської (глибоководний шельф Чорного моря) ділянок.

Переможцями конкурсу на розробку Олеської ділянки стала американська Chevron, Юзівської - англо-голландська Shell, Скіфської - консорціум на чолі з американською ExxonMobіl (40%, оператор), Shell (35%), австрійською OMV в особі румунської "дочки" Petrom (15%) та НАК "Надра України" (10%).

Проект УРП щодо Юзівської площі 16 січня погодила Донецька облрада, 17 січня - Харківська облрада.

Водночас депутати Львівської та Івано-Франківського облрад поки що не погодили проекту УРП із Chevron із розробки розташованої в цих областях Олеської площі. У зв'язку з цим Chevron розпочав проведення в цих областях громадських слухань із питання видобутку сланцевого газу.

Україна 24 січня 2013 року підписала угоду про розподіл продукції на 50 років з компанією Shell, яка інвестуватиме й видобуватиме газ на Юзівській площі.

У середині лютого в Харкові та області відбулися акції протесту проти планів Shell щодо видобутку нетрадиційного газу.

Згодом, 19 березня компанії Shell і "Укргазвидобування" отримали згоду місцевих жителів на буріння пошукової свердловини Ново-Мечебилівська-100 у Близнюківському районі Харківської області в рамках договору про спільну діяльність (СД).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА