15:04 14.06.2013

Мінагроропрод України домовився з виробниками та продавцями цукру про збереження обґрунтованих цін на нього

2 хв читати
Мінагроропрод України домовився з виробниками та продавцями цукру про збереження обґрунтованих цін на нього

Виробники та продавці цукру в Україні зобов'язалися до 1 вересня не допускати економічно не обґрунтованого підвищення цін на нього, повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" джерело на ринку.

За словами співрозмовника агентства, відповідний меморандум підписано на початку червня між Міністерством аграрної політики та продовольства, Національною асоціацією цукровиків "Укрцукор", представниками цукрових заводів і торговельних мереж.

Він зазначив, що цукрозаводи, зокрема, пообіцяли не підвищувати оптових цін на цукор вище рівня їх фактичних витрат на виробництво, тобто 6,85 грн/кг. Мережі, у свою чергу, за словами джерела, крім забезпечення економічно обґрунтованої вартості цукру на полицях магазинів, узяли на себе зобов'язання вчасно розраховуватися з цукровими заводами.

Співрозмовник уточнив, що наразі оптово-відпускні ціни на цукор становлять у середньому 5,5 грн/кг. При цьому, на його думку, підстав для різкого зростання його вартості немає, оскільки країна має запаси більші, ніж може спожити. Зокрема, згідно з даними експерта, станом на 1 червня вони становили 1,4 млн тонн за потреби до кінця сезону (вересня) в 0,4 млн тонн.

Як повідомлялося, виробництво цукру в Україні в 2012 році становило понад 2,2 млн тонн за внутрішньої потреби в 1,8 млн тонн, що за відсутності надійних ринків збуту та несприятливої кон'юнктурі на ринку тростинного цукру призвело до профіциту і зниження цін.

Останнім часом, за даними учасників ринку, в Україні спостерігається підвищення цін на цукор у зв'язку з сезонним зростанням його споживання усередині країни.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Від нічних атак дронів РФ постраждали енергооб'єкти в Полтавській і Харківській областях - Міненерго

Україна і союзники часто мають різні погляди на закінчення війни - Зеленський

На Київщині за підтримки американського благодійника Хансена заплановано реалізувати низку проєктів із відновлення та підтримки ВПО

США, як і раніше, проти застосування Києвом американської зброї для ударів по території РФ - Білий дім

Мінреінтеграції у 80-ті роковини депортації кримських татар із Криму: Росія є наслідувачем цих злочинних практик

В одному з районів Полтавської області в результаті атаки дронів пошкоджено енергетичну інфраструктуру

На Харківщині з-під обстрілів евакуйовано понад 9 тис. 900 осіб - Синєгубов

На Харківщині за добу три мирні жителі загинули, 33 постраждали через ворожі обстріли

Уночі російські БПЛА атакували два об'єкти енергетичної інфраструктури

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів п'ятеро людей дістали поранення, є влучання в житлові квартали та сільгосппідприємства

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА