15:58 14.06.2013

Будiвництво аглофабрики на ЄМЗ забезпечить чисте повiтря в Єнакiєвому - Ахметов

2 хв читати

"Метiнвест" виконає свою обiцянку побудувати аглофабрику на Єнакiївському металургiйному заводi (ЄМЗ), незважаючи на кризу на свiтових ринках, заявив власник СКМ (Донецьк) Рiнат Ахметов в Єнакiєвому пiсля пiдписання контракту з Siemens VAI у присутностi президента України Вiктора Януковича в п'ятницю.

"Сьогоднi у нас одне головне питання - це чисте повiтря. Ми дали обiцянку побудувати аглофабрику. I я хочу сказати, що, незважаючи на всi труднощi, незважаючи на складнощi, незважаючи на те, що на свiтових ринках сталi сьогоднi криза, ми свою обiцянку виконаємо ", - сказав Р.Ахметов.

"Я хочу з упевненiстю сказати, що в мiстах, де присутнi нашi комбiнати - i в Єнакiєвому, i в Марiуполi, i в Запорiжжi, - люди дихатимуть чистим повiтрям. Тiльки для цього треба набратися терпiння", - додав акцiонер найбiльшої в країнi групи СКМ, якiй належить 71,25% в "Метiнвестi".

Пiдписаний у п'ятницю контракт з австрiйською Siemens VAI передбачає виконання детального iнжинiрингу на будiвництво нової агломерацiйної фабрики на Єнакiївському метзаводi.

У "Метiнвестi" уточнили, що контракт з Siemens VAI став головним етапом пiдготовки до будiвництва нової аглофабрики на ЄМЗ, загальну вартiсть якого спочатку оцiнювали в $250 млн, потiм її було збiльшено на $110 млн для встановлення сучасної i надiйної газоочисної системи.

З початку реалiзацiї проекту на ЄМЗ "Метiнвест" вже iнвестував у нього близько $18,6 млн. Подальшi стадiї проекту передбачають отримання висновку державної екологiчної експертизи та дозволу на будiвництво. Початок будiвельних робiт заплановано на другий квартал 2014 року, введення аглофабрики в експлуатацiю - наприкiнцi 2016 року.

Нова аглофабрика надасть можливiсть ЄМЗ удвiчi збiльшити виробництво агломерату. Водночас викиди забруднюючих речовин агломерацiйного виробництва знизяться удесятеро, а заводу загалом - усемеро, зазначає "Метiнвест".

Р.Ахметов нагадав, що СКМ увiйшло до числа акцiонерiв ЄМЗ у 1996 роцi, коли завод випускав на рiк понад мiльйон тонн чавуну i сталi, середня зарплата становила $78 на мiсяць i подальша робота пiдприємства була пiд питанням.

Бiзнесмен наголосив, що з того часу в пiдприємство було iнвестовано $670 млн, у результатi виробництво чавуну в 2012 роцi зросла до 2,465 млн тонн, сталi - до 2,732 млн тонн, а середня заробiтна плата досягла $592.

"Це говорить про те, що, незважаючи на складнi перешкоди, ми йдемо правильною дорогою", - наголосив Р.Ахметов.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Двоє загиблих, ще четверо поранених на Донеччині за минулий день через обстріли

На Харківщині за добу загинув мирний житель, ще десятеро постраждали в результаті ворожих обстрілів - Синєгубов

Зеленський напередодні в Києві провів зустріч із главою МЗС Великої Британії Камероном

У Херсонській області за добу під російськими обстрілами опинилися 14 населених пунктів, поранено одного жителя

ЗС України за добу ліквідували 1270 окупантів і 58 артилерійських систем противника - Генштаб

Сили оборони за добу завдали авіаударів по 11 районах скупчення військ РФ

За добу відбулося 134 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 50 атак

Війська РФ за добу здійснили три ракетних і 70 авіаударів, а також понад 100 обстрілів із РСЗВ

Окупанти за добу 349 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Туреччина підтвердила припинення всієї торгівлі з Ізраїлем через війну в Секторі Гази

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА