16:00 15.06.2013

Необхідний час, щоб зрозуміти, скільки членів "Фронту змін" візьмуть приклад з Яценюка - думка

2 хв читати

Голова правління Інституту української політики Кость Бондаренко вважає, що процес об'єднання партій "Фронту змін" і "Батьківщини" може призвести до відтоку колишніх членів "Фронту змін" і переходу їх до інших політичних партій та проектів.

"Як мені відомо, в багатьох регіонах є ті, хто негативно ставиться до цього об'єднання. У пресі з'являлася інформація про те, що деяких областях були заяви, в яких висловлювалося незадоволення цим об'єднанням. Необхідний час, щоб зрозуміти, скільки реально членів "Фронту змін" візьмуть приклад із Арсенія Яценюка, а скільки перейдуть до інших політичних сил або політичних проектів, в УДАР, у "Свободу", в політичну силу Юрія Луценка чи навіть у Партію регіонів, що теж не виключено, оскільки ми можемо бачити, як у Верховній Раді колишні соратники Яценюка переходять до парламентської більшості", - сказав він агентству "Інтерфакс-Україна", коментуючи підсумки об'єднавчого з'їзду "Батьківщини".

При цьому К.Бондаренко вважає, що це об'єднання має рейдерський характер. "Якщо ми проаналізуємо історію співпраці цих двох політсил за останній рік, ми зможемо побачити класичну рейдерську схему. Є акціонерне товариство "Батьківщина". Серед його акціонерів з'являється невелика група, яка тримає міноритарний пакет акцій. Вони входять до політичної сили, проводять додаткову емісію, розмивають пакет акцій і беруть більшість. Проводять збори акціонерів, у нашій ситуації з'їзд, і обирають керівництво", - сказав він.

У свою чергу політолог Володимир Цибулько переконаний, що від такого об'єднання "Батьківщина" стане слабкішою: "Насправді, після таких злиттів і поглинань партія стає слабкішою. Президентський рейтинг Яценюка просідає на рівні з Тягнибоком (лідер партії "Свобода" Олег Тягнибок - ІФ ) і Кличком (лідер партії "УДАР" Віталій Кличко - ІФ). Тому "Батьківщина" чудово розуміє, що її інфраструктура доволі потужна, порівняно з усіма партіями опозиції, але водночас персональний рейтинг Кличка може нівелювати цей інфраструктурний потенціал. Тому така реактивність, з якою в "Батьківщині" взялася проводити цей з'їзд, свідчить, що він - це спроба поборотися за президентський рейтинг Яценюка".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дрони СБУ вразили нафтобазу та електропідстанцію в Бєлгородській і Липецькій областях РФ - джерело

Фільм "Королівство планети мавп" зібрав $56,5 млн у дебютний вікенд

У Донецькій області через обстріли загинув один цивільний, двоє поранені, евакуйовано 257 осіб за добу

СБУ затримала навідника, який готував ракетні удари по Рівненщині

Експеримент із дистанційного обстеження знищеного житла на окупованих територіях потребує масштабування - Верещук

ГУР ідентифікувало російських льотчиків, які обстрілюють територію України з літаків Ту-95МС і Ту-160

Окупанти за добу обстріляли Суми, Білопілля та 18 прикордонних сіл Сумської області, є загиблий і поранені

Унаслідок ворожих обстрілів у Вовчанську семеро постраждалих за добу

Науседа перемагає в першому турі виборів президента в Литві

Укрпошта випустить марки з кримськотатарською та харківською вишивками

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА