11:33 17.06.2013

Київський ЦУМ отримав дозвiл на демонтаж стiн 6-го i 7-го поверхiв з їх подальшим вiдновленням в iдентичному виглядi

3 хв читати

ТОВ "ЕСТА Холдинг", управляюча компанiя групи "ЕСТА", створена СКМ (усi - Донецьк) для реалiзацiї проектiв у сферi нерухомостi, отримало дозвiл на демонтаж стiн шостого та сьомого поверхiв будiвлi Центрального унiвермагу (ЦУМ) у Києвi на час реконструкцiї з їхнiм подальшим вiдновленням в iдентичному виглядi.

Як повiдомляється в прес-релiзi холдингу, дозвiл видано Управлiнням охорони культурної спадщини вiд 12 червня 2013 року пiсля проходження Консультацiйної ради при управлiннi.

"Вважати доцiльним розбiр фасадних стiн на рiвнi 6 i 7 поверхiв, окрiм центральної кутової частини будiвлi, з подальшим їх вiдновленням у нинiшньому виглядi. Для цього слiд зберегти i використовувати оригiнальнi оздоблювальнi матерiали фасадiв (облицювальна плитка, елементи докору тощо) iз замiною частини елементiв, якi втратили експлуатацiйну придатнiсть", - йдеться у листi в.о. начальника Управлiння охорони культурної спадщини Якiва Дiхтяра.

Згiдно з повiдомленням, демонтаж стiн шостого та сьомого поверхiв ЦУМу буде розпочато найближчим часом. У травнi цього року почалося зведення масивних металевих конструкцiй, якi утримуватимуть зовнiшнi стiни будiвлi протягом усього перiоду реконструкцiї. Цi роботи будуть завершенi наприкiнцi червня.

Як повiдомлялося, необхiднiсть розбирання стiн шостого та сьомого поверхiв ЦУМу було виявлено пiсля проведення додаткового обстеження мiцностi основних конструкцiй i стiн огорожi фахiвцями Науково-дослiдного iнституту будiвельних конструкцiй. Згiдно з висновками НДIБК, стiни цих поверхiв виконанi з цегли i розчину низької якостi та є недостатньо мiцними, що робить високою ймовiрнiсть їх обвалення. Фахiвцi МНС, у свою чергу, також дiйшли висновку, що стiни цих поверхiв не вiдповiдають усiм наявним пожежним нормам.

"ЕСТА Холдинг" збереже в незмiнному виглядi i виконає детальну реставрацiю фасадiв Центрального унiвермагу (ЦУМ) у Києвi пiд час реалiзацiї проекту реконструкцiї будiвлi.

Найхарактернiшi елементи iнтер'єру ЦУМу, такi як мармуровi сходи, розiбрали та законсервували для подальшого використання в iнтер'єрi реконструйованого унiвермагу.

У результатi реконструкцiї "ЕСТА" планує збiльшити загальну площу унiвермагу майже вдвiчi - до 37,74 тис. кв. м i побудувати пiдземну парковку на 180 мiсць за рахунок використання територiї внутрiшнього двору i пiдземного простору. Всi конструкцiї ЦУМу ,за винятком фасадiв, розберуть. Водночас головнi фасади будiвлi спорудження 1939 року, укрiплять, їхнiй зовнiшнiй вигляд буде збережено.

ЦУМ збереже традицiйний формат унiвермагу.

Концепцiю оновленого ЦУМу розробило британське архiтектурне бюро Benoy в партнерствi з українською архiтектурною майстернею "Л.Скорик".

У реконструкцiю унiвермагу "ЕСТА Холдинг" планує iнвестувати понад $100 млн. Управляти будiвлею буде безпосередньо компанiя "ЕСТА Холдинг".

Завершення реконструкцiї ЦУМу, який було закрито з 1 лютого 2012 року, заплановано на весну 2015 року.

Компанiя "ЕСТА Холдинг" - управляюча компанiя групи "ЕСТА" - холдингу нерухомостi групи "СКМ". "ЕСТА Холдинг" виступає як iнвестор i девелопер, а також здiйснює стратегiчне управлiння об'єктами комерцiйної, готельної та житлової нерухомостi.

До групи "ЕСТА" входять готелi "Донбас Палас" (Донецьк), "Опера" (Київ), Park Inn (Донецьк), а також логiстичний комплекс (Днiпропетровськ), бiзнес-центр "Пушкiнський" (Донецьк), проект реконструкцiї київського ЦУМу. Також група є власником другої черги бiзнес-центру "Леонардо" (Київ).До складу групи "ЕСТА" входить компанiя "ЕСТА Пропертi Менеджмент", основним завданням якої є управлiння та експлуатацiя функцiонуючих офiсних примiщень.

Група "ЕСТА", згiдно з мiжнародною консолiдованою фiнансовою звiтнiстю, в 2012 роцi наростила сукупнi активи на 22% порiвняно з 2011 роком - до $643,9 млн. Сумарний виторг групи у 2012 роцi становив $36,9 млн, що на 18% бiльше вiд аналогiчного показника за 2011 рiк.

СКМ, найбiльша холдингова компанiя України, володiє i управляє активами в гiрничо-металургiйнiй, енергетичнiй, телекомунiкацiйнiй, банкiвськiй, страховiй, медiйнiй галузях, а також у сферi рiтейлу i нерухомостi.

100% акцiй компанiї СКМ належать бiзнесменовi Рiнату Ахметову.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА