19:21 17.06.2013

Львівський "Електрон" може створити швидкісний поїзд для сполучення Львів-Варшава - голова Львівської ОДА

1 хв читати

ПАТ "Електрон" (Львів), яке спеціалізується, зокрема, на виробництві трамваїв для вузької колії, розробило проект швидкісного поїзда для залізничного сполучення Львів-Варшава, заявив голова Львівської облдержадміністрації Віктор Шемчук під час зустрічі з послом Польщі в Україні Генриком Літвіном у понеділок.

Згідно з повідомленням прес-служби Львівської ОДА, під час зустрічі голова області озвучив ідею швидкісного залізничного сполучення між Львовом і Варшавою, яке може стати альтернативою авіарейсам, оскільки коштуватиме в кілька разів дешевше.

"На львівському ПАТ "Електрон" розроблено проект швидкісного поїзда саме для цього залізничного сполучення, і протягом двох-трьох років можна буде запустити чотири сучасні поїзди в цьому напрямку", - цитує прес-служба В.Шемчука.

Як повідомлялося, президент України Віктор Янукович доручив до грудня 2013 року провести переговори з представниками Польщі та Євросоюзу стосовно доцільності введення міжнародного швидкісного залізничного сполучення Львів-Перемишль-Варшава та визначення джерел фінансування відповідного проекту.

Концерн "Електрон" - багатогалузева компанія, до складу якої входять дочірні науково-виробничі та промислові підприємства, а також підприємства, створені за участю концерну.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Петиція із закликом припинити знищення зелених насаджень на прибудинкових територіях у Києві набрала потрібну кількість голосів

За добу на Харківщині чотири мирних жителі загинули внаслідок збройної російської агресії

Зеленський у понеділок відвідає з робочим візитом Іспанію

На Донеччині в результаті російських обстрілів п'ять убитих і троє поранених

У Херсонській області за добу троє поранених унаслідок обстрілів, окупанти скинули керовані авіабомби

РФ вивела в Чорне море три бойові кораблі

Окупанти ввечері та вранці знову атакували Нікопольський район, застосувавши дрони та артилерію

Сили оборони за добу ліквідували 1150 окупантів

За добу окупанти понад 400 разів ударили по Запорізькій області

РФ концентрує сили в Бєлгородській області поблизу українського кордону, ймовірно, щоб відволікти ЗС України і підготувати нові наступи

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА