15:49 19.06.2013

Європол завдав жорсткого удару російськомовній мафії в ЄС - заарештовано 13 грузинських "злодіїв у законі"

1 хв читати

У результаті проведеної масштабної операції Європол заарештував 18 осіб, з яких 13 - "злодії у законі" грузинського клану з Кутаїсі, яких також називають "елітою російськомовного злочинного світу".

Як наголошується в повідомленні, переданому в середу в Брюсселі агентству "Інтерфакс-Україна", операцію було розроблено в Італії, де Головна оперативна служба національної поліції очолила розслідування і заарештувала семеро осіб. Одночасно арешти відбулися в інших країнах ЄС: Чехії, Португалії (заарештували двоє осіб), Франції, Угорщині (заарештували по одній людині), Литві (п’ятеро осіб). Під час арештів вилучили зброю, наркотики і близько 100 тис євро.

У проведенні операції суттєву допомогу надали бельгійські, німецькі та польські правоохоронні органи. Операції передувала робота протягом 18 місяців у масштабах усього ЄС, під час якої правоохоронці обмінювалися інформацією і збирали докази в кількох країнах Європейського Союзу.

В Європолі наголошують, що таку велику кількість "злодіїв у законі" було заарештовано вперше в Європі.

За їхніми даними, арешт лідера кутаїського клану в Угорщині завдав відчутного удару російськомовним організованим злочинцям. Окрім ватажка заарештовано й інших представників клану. Операція триває, очікуються нові арешти.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА