10:39 21.06.2013

У лiтаку Turkish Airlines, що сiв у "Борисполi", виявлено слiди ртутi

2 хв читати

Вантажники хендлiнгової компанiї, що працює в Мiжнародному аеропорту "Бориспiль" (Київ), 20 червня пiд час обслуговування лiтака компанiї Turkish Airlines, який прибув рейсом ТК 457 зi Стамбула, виявили в багажному вiдсiку забруднення рiдиною, схожою на ртуть.

Як повiдомив аеропорт на сторiнцi в мережi Facebook, пiсля проведення заходiв, передбачених законодавством, було пiдтверджено факт наявностi забруднення в багажному вiдсiку лiтака.

В аеропорту зазначили, що ситуацiю вивчають представники уповноважених державних органiв i вiдповiдних служб аеропорту, жодних слiдiв таких забруднень на мiсцi стоянки лiтака, в багажному вiддiленнi термiнала й аеровокзальному комплексi не знайдено.

У свою чергу, як повiдомила прес-служба Turkish Airlines, зазначена ситуацiя спричинила скасування рейсу, запланованого на 20 червня, з Києва до Стамбула.

"Одразу пiсля виявлення ртутi фахiвцi здiйснили замiри в кабiнi лiтака, а також у багажному вiддiленнi аеропорту "Бориспiль". Усi показники вiдповiдали нормам, загрози для здоров'я i безпеки пасажирiв немає", - зазначають у Turkish Airlines.

Компанiя також повiдомила, що пасажирам, якi через скасування рейсу не змогли вилетiти вчора до Стамбула, було надано харчування, заброньовано мiсця на двох iнших рейсах Turkish Airlines до Стамбула, а також на лiтаках iнших авiакомпанiй. Частина пасажирiв вилетить до пунктiв призначення сьогоднi, 21 червня, їх розмiстили в готелi.

Лiтак, у якому виявили ртуть, без пасажирiв минулої ночi повернувся до Стамбула.

"У свою чергу Turkish Airlines проводить внутрiшнє розслiдування причин подiї. Найближчим часом ми повiдомимо про результати", - зазначили в компанiї.

"Бориспiль" є головним аеропортом країни. Забезпечує 65% пасажирських авiаперевезень України. Це єдиний аеропорт країни, звiдки здiйснюються трансконтинентальнi рейси.

Turkish Airlines створено в 1933 роцi. На сьогоднi компанiя має 222 пасажирськi та вантажнi лiтаки. Компанiя здiйснює рейси в 233 напрямках (38 внутрiшнiх i 195 мiжнародних)

В Українi офiси Turkish Airlines вiдкрито у Львовi, Одесi, Днiпропетровську, Донецьку, Сiмферополi та Києвi.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 119 бойових зіткнень, на авдіївському напрямку відбито 34 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила п’ять ракетних і 105 авіаударів

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по 13 районах скупчення сил противника

У Середземному морі на бойовому чергуванні два кораблі РФ, один із них ракетоносій "Калібрів"

ППО ліквідувала 13 ударних БПЛА у двох областях України

4 травня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Завершується судовий розгляд у справі Google щодо порушення антимонопольного законодавства

Кличко: сильної, демократичної та безпечної Європи без України як рівноправного партнера бути не може

USAID анонсувала пакет допомоги аграрному сектору України на $60 млн

G-7 розглядає план надання Україні допомоги в розмірі 50 мільярдів доларів за ініціативою США

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА