11:39 21.06.2013

Головред "Forbes Україна" заявляє про те, що йде з посади 1 жовтня у зв'язку зі зміною власника UMH group

3 хв читати

Володимир Федорин, головний редактор журналу "Forbes Україна", що входить до UMH group, вважає продаж журналу кінцем проекту в його нинішньому вигляді й заявляє про намір піти з посади 1 жовтня, хоча його контракт закінчується 1 грудня цього року.

"Я вважаю продаж "Forbes Україна" кінцем проекту в його нинішньому вигляді. Я переконаний, що покупець має одну з трьох цілей (або всі три відразу): 1) закрити журналістам рота перед президентськими виборами, 2) обілити власну репутацію, 3) використовувати видання для вирішення питань, які не мають нічого спільного з медіабізнесом. Мій контракт головного редактора закінчується 1 грудня 2013 року. Я йду з цієї посади 1 жовтня", - йдеться в заяві В.Федорина, оприлюдненій на сайті "Forbes Україна" пізно ввечері в четвер.

В.Федорин зазначає, що, "як і всі, я можу помилятися, але нічого з того, що я знаю з публічних і непублічних джерел, не дозволяє мені інакше інтерпретувати події".

Як повідомлялося раніше з посиланням на повідомлення UMH group у п'ятницю вранці, Група компаній СЄПЕК і UMH group підписали угоду купівлі-продажу 98% акцій медіа-холдингу.

"СЄПЕК купує акції більшості міноритарних акціонерів в окремих проектах, зокрема у структур, афілійованих із Геннадієм Боголюбовим. Опціон із Петром Порошенком з придбання його частки у виданні "Корреспондент" та інших спільних проектах було реалізовано ще у квітні", - йдеться в повідомленні UMH group у п'ятницю.

Планується, що операція завершиться в першому кварталі 2014 року. До остаточного закриття угоди управлінський менеджерський склад UMH group залишається незмінним. 98% акцій компанії передано на зберігання ескроу-агенту (одній з авторитетних юридичних компаній Великої Британії).

Як повідомлялося, UMH group заявляла про необхідність залучення інвестицій. У зв'язку з несприятливою ринковою кон'юнктурою на світових біржових майданчиках рада директорів UMH group відмовилася від наміру проводити IPO і після консультацій із підприємством Concorde Capital прийняла рекомендації працювати з приватними інвестиціями.

Генеральний директор компанії Concorde Capital Ігор Мазепа раніше в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" у травні цього року повідомив, що "найбільш звичний спосіб для акціонерів - залучення грошей з публічного ринку - наразі не робочий. Ми рекомендували UMH group коригувати стратегію з залучення грошей і працювати з private equity fund або приватними інвесторами".

Акціонери UMH group, розглядаючи кілька різних пропозицій, зупинили вибір на пропозиції групи Сергія Курченка, оскільки вона не лише повною мірою задовольнить інтереси акціонерів і кредиторів, а й дасть змогу залучити додаткові кошти для інтенсивнішого розвитку групи.

"Завдяки угоді компанія отримає додаткові фінансування, це може надати нового імпульсу розвитку брендів компанії та зміцненню ринкових позицій. Вирішальним був для нас той факт, що ми отримали від СЄПЕК тверде запевнення щодо збереження незалежності редакцій і невтручання в редакційну політику медіа", - наголосив перший віце-президент UMH group Григорій Шверк.

"Амбітна група СЄПЕК здатна надати серйозного поштовху розвитку UMH, особливо у сфері нових медіа, зокрема придбанні діючих бізнесів, і в результаті ввійти до Топ-10 найбільших медіа-компаній СНД", - зазначив президент UMH group Борис Ложкін.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА