13:28 22.06.2013

У Севастополі радикально налаштовані городяни знесли пам'ятник, подарований Москвою

2 хв читати
У Севастополі радикально налаштовані городяни знесли пам'ятник, подарований Москвою

У Севастополі радикально налаштовані городяни знесли садово-паркову композицію "Символ Доброти і Дитинства - Кульбаба", подаровану урядом Москви до двісті тридцятої річниці міста і встановлену 15 червня.

Козачий отаман Анатолій Марета особисто розхитав "Кульбабу" і повалив на газон.

"Це сатанинський окультний антихристиянський знак, і він не має стояти в Севастополі. Долоня з оком всередині - це знак влади і контролю над світом, того, чого домагаються масони та сатаністи всього світу", - сказав А.Марета журналістам.

Заступник голови Севастопольської міської держадміністрації Віктор Драченко у своєму коментарі журналістам назвав громадян, які брали участь у знесенні "Кульбаби", псевдозахисниками інтересів міста.

На думку В.Драченка, "Кульбаба" абсолютно нешкідлива і не є монстром, як її намагаються зобразити окремі громадські працівники в лапках".

"Я цих громадських працівників назвав би псевдозахисниками і інтересів міста, і інтересів моралі. І весь цей галас - не що інше як політична акція, черговий безглуздий привід для крикунів, який межує фактично з ксенофобією", - сказав В.Драченко.

Автор композиції "Кульбаба" - відомий скульптор Григорій Потоцький, президент і засновник Міжнародної Академії Доброти, звернувся до президента України Віктора Януковича та голови Севастопольської міської держадміністрації Володимира Яцуби з відкритим листом.

"Просимо Вас, допомогти відновити Символ Доброти "Кульбаба". Можливо, вперше за всю історію російсько-українських відносин Москва подарувала такий зворушливий, беззахисний художній образ Символ Доброти "Кульбаба" і так чітко висловила свою позицію. На табличці під скульптурою написано: Людина тільки тоді Людина, коли вона добра. Доброта – вирішення всіх проблем. Де доброта - немає кордонів", - йдеться в листі.

Г.Потоцький просить також дати оцінку тому, що сталося і притягнути до кримінальної відповідальності і за руйнування художнього твору, і за демонстративне розпалювання релігійної ворожнечі та антисемітизму.

"Коли починаються погроми? Коли немає належної та своєчасної оцінки таким актам вандалізму", – підсумовується у листі.

Як повідомлялося раніше, садово-паркову композицію "Символ Доброти і Дитинства - Кульбаба" зроблену з бронзи, заввишки три метри, подарувала Севастополю 30 квітня 2013 р. під час візиту до міста делегація уряду Москви на чолі з керівником Департаменту зовнішньоекономічних і міжнародних зв'язків міста Москви Сергієм Череміним.

Пам'ятник "Кульбаба" вперше відкрили 20 жовтня 2007 р. у Таллінні як символ Доброти, відображення крихкості та необхідності берегти дружбу. Вперше в Україні пам'ятник Доброти встановили у Миколаєві у 2008 році.

Крім того, пам'ятник встановлено у містах Юрмала (Латвія, 2008р.), Рач (2008р.) і Гросгмайн (2009р.) (Австрія), Вал-де-Зер (Франція, 2009р.), Гуанчжоу (Китай, 2009р.), Москва (Росія, 2010р.), Степанакерт (Нагірний Карабах, 2010р.), Женева (Швейцарія, 2010р.), Кіто (Еквадор, 2011р.), Себу (Філіппіни, 2011р.), Родос (Греція, 2011р.).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА