16:40 25.06.2013

Причиною отруєння в київському дитсадку №455 стала сальмонела в курячих яйцях - МОЗ

2 хв читати
Причиною отруєння в київському дитсадку №455 стала сальмонела в курячих яйцях - МОЗ

За результатами бактеріологічних досліджень у 18 осіб, що отруїлися в дошкільному навчальному закладі №455 у Дніпровському районі міста Києва, зокрема 16 дітей, встановлено заключний діагноз - "сальмонельоз", повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я України у вівторок.

"Етіологічним чинником захворювання під час спалаху стала сальмонела Enteritidis групи D", - йдеться в повідомленні відомства.

При цьому в МОЗ уточнили, що сальмонелу знайшли в добовій пробі вермішельної запіканки з курячим м'ясом та у столових курячих яйцях, які використовували для приготування запіканки.

У зв'язку з цим 24 червня начальник Деснянського міжрайонного управління Держсанепідслужби України в м. Києві ухвалив рішення про заборону реалізації в дитячих закладах району курячих яєць С1 виробника "Агрофірма Березанська птахофабрика", отриманих 29 травня за накладною №508100 із посвідченням про якість від 27 травня №383 і ветеринарною довідкою В від 29 травня №5479363 від приватного підприємства "Ніка-1".

Крім того, 24 червня було відібрано шість проб яєць в інших дитсадках Дніпровського району (чотири проби в дитсадку №633 та дві - у №261) для проведення досліджень.

За даними МОЗ, станом на 9:00 25 червня в Київській міській дитячій клінічній лікарні №2 перебувають на лікуванні 29 дітей і в інфекційному відділенні Київської міської клінічної лікарні №9 - двоє дорослих співробітників дитсадка, що постраждали внаслідок отруєння. "Медичну допомогу хворим надають у необхідному обсязі", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, 19-20 червня 40 дітей та одного співробітника дитячого садка №455 у Дніпровському районі Києва госпіталізували до інфекційних відділень медзакладів столиці з гострою кишковою інфекцією. Попередні висновки комісії свідчать, що діти могли отруїтися запіканкою, якої не було в меню. Спалах захворювання зафіксовано 20 червня.

Роботу дитсадка №455 наразі тимчасово припинено.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА