09:12 26.06.2013

МОЗ має намір звільнити керівників сімох санаторіїв

2 хв читати
МОЗ має намір звільнити керівників сімох санаторіїв

Колегія Міністерства охорони здоров'я України після визнання незадовільним стану деяких санаторно-курортних закладів доручила розглянути питання щодо доцільності перебування на обійманих посадах їхніх керівників.

Як повідомляє прес-служба МОЗ, таке рішення було ухвалено під час виїзного засідання колегії під керівництвом глави відомства Раїси Богатирьової у Сімферополі у вівторок.

"Колегія надала рекомендації щодо звільнення з посад керівників семи санаторіїв, але цей список може значно розширитися у зв'язку з тим, що у процесі перевірок санаторно-курортних закладів, котрі ще тривають, та виступів на самій колегії з'ясувалося чимало фактів, що чітко свідчать про системну бездіяльність керівників. Також буде переглянуто потужності та штатні розписи всіх санаторно-курортних закладів, що входять до сфери управління МОЗ України", - повідомив після засідання колегії заступник міністра Олександр Толстанов.

За його словами, відбудуться зміни і в структурі центрального апарату міністерства - в ньому буде реорганізовано профільний відділ, що дасть змогу ефективніше контролювати роботу цього напряму.

О.Толстанов також повідомив, що для посилення матеріально-технічної бази санаторно-курортних закладів міністерство подало до Кабінету Міністрів пропозиції щодо додаткового їх фінансування на суму 12 млн грн.

Як повідомлялося, увечері 30 травня в санаторії "Юність" смт Сімеїз обрушився балкон на третьому поверсі, внаслідок події дві дівчинки, мешканки Львова, дістали травм різного ступеня тяжкості і були госпіталізовані до Лівадійської лікарні. Одна з них від отриманих травм померла.

За інформацією прес-служби Міністерства охорони здоров'я, загрози життю другої постраждалої дівчинки немає, лікарі не сумніваються в поліпшенні її здоров'я.

Усіх дітей відселили з аварійного корпусу санаторію "Юність". Спальний корпус санаторію, де обвалився балкон, було побудовано ще в 1906 році. Заклад перебуває у віданні Міністерства охорони здоров'я України.

За інформацією прес-служби міністерства курортів і туризму Криму у 2012 році відомство внесло санаторій "Юність" до списку не рекомендованих санаторно-курортних закладів у зв'язку з поганим станом матеріально-технічної бази, невідповідним ставленням до підготовки до сезону, занедбаністю номерного фонду.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА