17:06 26.06.2013

Encom Group має намір побудувати геліоелектростанцію і ВЕС на місці артилерійських складів у Новобогданівці

2 хв читати
Encom Group має намір побудувати геліоелектростанцію і ВЕС на місці артилерійських складів у Новобогданівці

Компанія Encom Group планує до 2015 року побудувати сонячну електростанцію потужністю 110 МВт і вітряну потужністю 30 МВт на місці колишніх артилерійських складів у селі Новобогданівка (Запорізька обл.).

Про це повідомив президент компанії, голова комісії з розвитку енергетики та енергозбереження Українського союзу промисловців і підприємців (УСПП) Юрій Колмиков під час українсько-литовської відеоконференції з питань енергоефективності та розвитку відновлюваної енергетики у вівторок.

"Наймасштабніший проект, який ми реалізуємо за підтримки "Української спілки промисловців і підприємців (УСПП)"- будівництво вітро-сонячної електростанції в Новобогданівці, на місці армійських складів, які вибухнули. Будівництво заплановано почати в 2014 році і завершити в 2015 році", - сказав він.

За словами Ю.Калмикова, наразі Держслужба з надзвичайних ситуацій проводить додаткову підготовку майданчика в Новобогданівці з метою гарантування її повної безпеки.

Крім того, на стадії розробки перебуває техніко-економічне обґрунтування (ТЕО) з підключення нових електростанцій до мережі.

Президент УСПП Анатолій Кінах, у свою чергу, зазначив, що на ринку відновлюваної енергетики важливо дотримуватися балансу інтересів виробників обладнання та компаній, які будують електростанції. "Дуже важливо не допускати монополізації на цьому ринку", - додав він.

Encom Group, заснована в 2007 році, займається тепловою санацією будинків, будує дериваційні міні-ГЕС на Павловському водосховищі (Донецька обл.) для "Води Донбасу". У планах компанії будівництво 13 сонячних електростанцій - у Донецькій (8), Запорізькій (4) і Черкаській (1) областях. Також Encom Group має намір побудувати офшорні ВЕС на лиманах Запорізькій обл., готує проекти на території Чорнобильської зони відчуження.

Як повідомлялося, Україна в останні два роки розвиває альтернативну енергетику інтенсивніше, ніж традиційну. Станом на початок червня 96 компаній в Україні експлуатували 149 електростанцій на поновлюваних джерелах енергії, зокрема 50 фотоелектричних установок.

Великі промислові наземні сонячні електростанції розміщуються на ділянках, не придатних для сільського господарства. Так СЕС "Охотникове" в Криму було побудовано на місці старого вапнякового кар'єру.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Нью-Йорку чоловік спробував вчинити самоспалення поблизу будівлі суду, де слухають справу Трампа

20 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА