15:14 27.06.2013

Shell i "Укргазвидобування" розпочали будiвництво майданчика для бурiння другої свердловини в Харкiвськiй областi

2 хв читати

Компанiя Shell i ПАТ "Укргазвидобування" розпочали будiвництво майданчика для бурiння другої пошукової свердловини в Харкiвськiй областi в рамках договору про спiльну дiяльнiсть (СД), повiдомляє прес-служба Shell у Харкiвськiй i Донецькiй областях.

"Майданчик пiд свердловину Ново-Мечебилiвська-100 розташований у Близнюкiвському районi Харкiвської областi, в адмiнiстративних межах Новонадеждинської сiльської ради. Розпочато будiвництво майданчика для розмiщення бурового верстата, необхiдного обладнання та тимчасових житлових примiщень для персоналу. Всi роботи здiйснюються вiдповiдно до вимог українського законодавства i мiжнародних стандартiв з охорони навколишнього середовища", - йдеться в повiдомленнi прес-служби.

Розмiр бурового майданчика становитиме 300х200 м. Перед початком будiвництва чорнозем буде знято i складовано за периметром майданчика з метою збереження його якостей для подальшої рекультивацiї. Для будiвництва майданчика буде використано 2400 бетонних плит, вироблених у Харкiвськiй областi. З метою мiнiмiзацiї руху транспорту через найближчi села до бурового майданчика буде прокладено тимчасову пiд'їзну дорогу завдовжки 120 м. У будiвництвi майданчика задiяно близько 80 працiвникiв української компанiї "Монтажтрансгаз".

Початок бурiння свердловини заплановано на осiнь цього року, вiдповiдно до технiчного проекту, пiсля отримання всiх необхiдних дозволiв та експертиз. Мета свердловини - пошук покладiв природного газу в ущiльнених пiсковиках.

Як повiдомлялося, Shell планує iнвестувати близько $200 млн у рамках СД з "Укргазвидобуванням" з розвiдки покладiв газу в Харкiвськiй областi.

Договiр передбачає бурiння трьох пошукових свердловин, розвiдку i видобуток вуглеводнiв в ущiльнених пiсковиках на площi близько 1,3 тис кв. км.

У жовтнi 2012 року в рамках СД було розпочато бурiння першої свердловини "Бiляївська-400" (Первомайський район, Харкiвська обл.).

"Укргазвидобування" є найбiльшою газодобувною компанiєю країни, що забезпечує близько 75% загального видобутку газу в країнi. До її складу, зокрема, входять два газопромисловi управлiння (ГУ): "Шебелинкагазвидобування" та "Полтавагазвидобування". У 2011 роцi до складу цих ГУ увiйшли "Львiвгазвидобування" i "Харкiвгазвидобування".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА