19:49 27.06.2013

Vega виділила окрему смугу для передачі трафіка "ВКонтакте", абоненти не відчують погіршення доступу до сайта

3 хв читати
Vega виділила окрему смугу для передачі трафіка "ВКонтакте", абоненти не відчують погіршення доступу до сайта

Абоненти телекомунікаційної групи Vega не відчують погіршення доступу до сайта "ВКонтакте".

Так прокоментувала прес-служба групи швидкість завантаження відео- та аудіоконтенту в українських користувачів у зв'язку з вилученням правоохоронними органами українських серверів "ВКонтакте".

"Ми виділили для передачі трафіка "ВКонтакте" окрему смугу в наших російських апстримах", - зазначає прес-служба.

"Завдяки хорошій зв'язності з Росією та наявності резервної місткості, трафік наших абонентів передається з мінімальними затримками", - зазначено в повідомленні.

Раніше повідомлялося про заяву технічного директора соціальної мережі "Вконтакте" Миколи Дурова щодо вилучення правоохоронними органами в Києві серверів компанії.

"Сервери в Києві нині недоступні, оскільки їх вилучила українська міліція для слідчих дій", - написав він на своїй сторінці в соцмережі в середу ввечері.

Як пояснив М.Дуров, розслідується справа про ухилення від сплати податків місцевої української компанії, яка до "нас не причетна". "Але фінансові документи цієї компанії нібито можуть бути на цих серверах, тому їх вилучають для перевірки", - зазначає він.

Як стверджує М.Дуров, українські правоохоронні органи вилучили сервери "Вконтакте" без будь-яких законних підстав.

У свою чергу засновник "Вконтакте" Павло Дуров повідомив на своїй сторінці в соцмережі, що вартість вилученого обладнання становить півмільйона доларів.

За його словами, на вилучених серверах зберігалися "лише копії відео- та аудіоматеріалів, документів там не може бути суто теоретично".

"У результаті відео- та аудіоконтент у українських користувачів вантажиться повільніше, оскільки всі дані доставляються безпосередньо з Петербурга", - зазначив П.Дуров.

У четвер уранці головне управління Міністерства доходів і зборів у Києві підтвердило факт слідчих заходів в офісі компанії "Дата-Айікс ЮЕЙ".

Після цього керівник прес-служби ГУ Міндоходів у Києві Микола Ковтуненко повідомив, що вилучене слідчими у ТОВ "Дата-Айікс ЮЕЙ" комп'ютерне обладнання не стосується роботи соціальної мережі "Вконтакте".

"Персональні дані користувачів соціальної мережі "Вконтакте" на вилученому обладнанні відсутні. Немає жодного документа, який підтверджує, що вилучене обладнання причетне до соціальної мережі "Вконтакте", - сказав він.

За словами М.Ковтуненка, слідчі Державної податкової інспекції в Деснянському районі Києва вилучили обладнання під час досудового розслідування у рамках кримінального провадження за фактом навмисного ухилення від сплати податків службовими особами ТОВ "Евос". У рамках цього розслідування було здійснено обшук у службових і підсобних приміщеннях "Дата-Айікс ЮЕЙ", під час якого службові особи компанії добровільно здали 10 од. комп'ютерної техніки з розміщеними на них серверами провайдера, що надавав доступ до мережі Інтернет.

Нині триває експертиза вилученого обладнання.

"На цьому комп'ютерному обладнанні наші фахівці шукали лише інформацію про роботу компанії "Евос", - сказав М.Ковтуненко.

За його словами, кримінальне переслідування діяльності соціальної мережі "Вконтакте" на сьогодні не здійснюється, соціальна мережа "Вконтакте" не висловлювала офіційної позиції щодо цього інциденту.

Група Vega - один із найбільших недержавних операторів українського ринку фіксованого зв'язку. Входить до телекомунікаційного напряму групи "Систем Кепітал Менеджмент" (СКМ, Донецьк). На сьогодні оператор присутній у 47 населених пунктах України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА