14:30 28.06.2013

Педколектив та студенти Одеського аграрного університету протестували проти об'єднання з Одеською харчовою академією

2 хв читати

У четвер викладачі Одеського державного аграрного університету та близько трьохсот студентів протестували проти його об'єднання з Одеською національною академією харчових технологій.

Як передає кореспондент "Інтерфакс-Україна", спочатку студенти та викладачі перекрили дорогу поряд із вишем, а потім пройшли маршем до Одеської обладміністрації, де висловили свої претензії чиновникам.

"Кожен розуміє, що під час ліквідації всіх звільнять і залишать невідомо кого... Нам не зрозуміла сама ідея цього об'єднання", - заявив ректор університету Сергій Королюк.

Крім того, викладачі та студенти направили в ЗМІ заяву, в якій вимагають скасувати ухвалене рішення і навпаки допомогти в розвитку університету.

"Майновий комплекс Одеського державного аграрного університету передається у сферу управління Міністерства освіти і науки, з подальшою реорганізацією цього вишу шляхом його приєднання до Одеської національної академії харчових технологій. Це рішення ухвалено кулуарно, не лише без погодження з колективом університету, а й навіть без попередження його, що викликає обурення студентів та професорсько-викладацького складу та всієї громади Одеси.

Одеський державний аграрний університет, створений в 1918 р., пережив усі лихоліття: вистояв у громадянську війну, витримав голод і окупацію, перетворився на справжню кузню з підготовки фахівців для АПК України. Сьогодні він має потужний науково-педагогічний потенціал, його випускники успішно працюють у всіх галузях аграрного виробництва, багато з них стали Героями України, державними діячами, відомими керівниками аграрних підприємств, відомими вченими.

Такий виш має не закриватися, ліквідуватися чи реорганізуватися шляхом приєднання до інших закладів, а відчувати всебічну підтримку держави з метою подальшого розвитку", - йдеться в заяві.

У зв'язку зі скандалом до Одеси приїхав перший заступник міністра освіти Євген Суліма, який відповів на частину запитань. Він запевнив, що основна умова об'єднання вишів - відсутність скорочень, ліквідації факультетів і кафедр.

Також, за словами заступника міністра, всі корпуси Аграрного університету залишаться в його структурі, а набір абітурієнтів триватиме у звичайному режимі. Вже наступного тижня буде створено комісію з представників двох вишів, які обговорять усі питання, пов'язані з об'єднанням.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА