18:04 02.07.2013

Кабмін України пропонує проіндексувати акцизи на пиво, алкоголь і сигарети на 4,6-11,7%

2 хв читати

Уряд України пропонує Верховній Раді підвищити у 2014 році ставки акцизного збору на 4,6-11,7% на пиво, спирт, алкогольні напої та тютюнові вироби в рамках передбаченої Податковим кодексом щорічної процедури індексації акцизів.

Відповідний проект закону Кабінет Міністрів зареєстрував у парламенті 27 червня.

Документ, зокрема, передбачає, що акциз на пиво буде збільшено з 0,87 грн/літр до 0,91 грн/літр, спирт - з 49,49 грн/літр до 51,87 грн/літр, 100-відсотковий спирт, кріплені виноградні вина - з 2,51 грн/літр до 2,63 грн/літр, ігристі вина - з 3,65 грн/літр до 3,83 грн/літр.

Водночас ставки акцизу на натуральні "тихі" вина запропоновано не підвищувати.

Законопроект також пропонує встановити специфічну ставку акцизу на сигарети без фільтру - 81,22 грн/тис. шт. замість чинної 72,7 грн/тис. шт., з фільтром - 181,51 грн/тис. шт. замість 162,60 грн/тис. шт, тютюн - 228,04 грн/кг замість 217,6 грн/кг.

При цьому адвалорна ставка на сигарети залишиться на рівні 12%. Проект також встановлює мінімальне акцизне зобов'язання на сигарети без фільтра 106,48 грн за 1 тис. штук замість 95,4 грн за 1 тис. шт., з фільтром - 242,82 грн за 1 тис. шт. 217,6 грн за 1 тис. шт.

Раніше цей законопроект оприлюднило Міністерство фінансів, зазначивши, що в рамках індексації акцизів їх запропоновано підвищити на прогнозний рівень інфляції і зростання цін виробників промислової продукції у 2013 році, або, відповідно, на 4,8% і 5,5%.

Як повідомлялося, Міністерство податків і зборів України розробило законопроект, що передбачає триразове збільшення ставок акцизу на пиво, зарахування його до алкогольної продукції та введення акцизної марки.

Законопроект про підвищення акцизу на пиво втричі вже передано до Верховної Ради. Його внесла група народних депутатів з об'єднання "За тверезе майбутнє", до складу якої входять депутати з усіх фракцій. Автори пропонують направити отримані від цього кошти на фінансування охорони здоров'я та Національної дитячої спеціальної лікарні "Охматдит" (Київ).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росія вразила Трипільську ТЕС, бо в української ППО закінчилися ракети - Зеленський

Із 16 липня для друкованих медіа місцевої сфери розповсюдження є обов'язковою наявність версії державною мовою - мовний омбудсмен

СБУ вразила РЛС дальньої дії в Брянській області - джерело

Законопроєкт про мобілізацію скеровано на підпис Зеленському

СБУ затримала ворожого агента, який готував замах на голову Херсонської обладміністрації

Сили РФ можуть досягти загрозливих успіхів на заході від Бахмута за відсутності допомоги США для України - ISW

Окупанти обстріляли 10 сіл і селищ у Сумській та Чернігівській областях за добу, в Угроїдах пошкоджені дев'ять житлових будинків - ОК "Північ"

Справу проти нардепа Ніколаєнка, який на смерть збив дівчину на Житомирщині, передано до суду

Підрозділи ДСНС ліквідовують наслідки негоди

Спікер Джонсон представив чотири законопроєкти, серед них один про допомогу Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА