10:03 03.07.2013

Спецслужби Росії та України причетні до викрадення та катування розшукуваних - доповідь Amnesty International

1 хв читати

Спецслужби Росії, України та республік Центральної Азії причетні до викрадень, зникнень, незаконної передачі та катувань розшукуваних осіб, зазначає Міжнародна правозахисна організація Amnesty International.

"Служби безпеки Росії, України та Центральноазіатських республік перебувають у таємній змові щодо викрадення, зникнення, незаконної передачі та катування таких осіб", - йдеться в доповіді "Цинічне скидання правосуддя в ім'я безпеки: назад до катувань у Центральній Азії", оприлюдненій на сайті організації в середу.

Amnesty International відзначає легкість, з якою держави Центральної Азії можуть забезпечити повернення розшукуваних осіб з інших країн-членів СНД.

Водночас, наголошується в доповіді, іноді передача розшукуваних ускладнена, зокрема, втручанням Європейського суду з прав людини.

"20 років після розпаду Радянського Союзу старі навчальні зв'язки, спільні культури та спільне сприйняття в регіонах загрози ісламістських екстремістських груп пов'язують разом установи, що є наступницями радянського КДБ", - наголошує директор Amnesty International в Європі та Центральній Азії Джон Далусен (John Dalhuisen).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА